DJ-Opleiding-PPbe

Nieuw in de muziekacademie: opleiding dj

In februari van dit jaar werd de sector van het Deeltijds Kunstonderwijs (lees: de alom gekende muziekacademies) grondig door elkaar geschud. Een nieuw decreet zorgt er namelijk o.a. voor dat academies een reeks nieuwe opleidingen kunnen aanbieden, zodat ze beter aansluiten bij wat leerlingen anno 2018 willen. Een van die nieuwe mogelijkheden is de opleiding dj.

Leerlingen vanaf 16 jaar (4e graad) kunnen vanaf 1 september 2018 in principe starten met dj-lessen in de plaatselijke muziekschool. In de praktijk starten 13 academies nu met de opleiding: Boom, Bornem, Mol, Tongeren, Beringen, Lede, Grimbergen, Wijnegem, Wilrijk, Kortrijk, Harelbeke, Zwevegem en Lennik. Leerlingen krijgen per week 2u het verplichte vak ‘Dj-vaardigheden’, maar kunnen daarnaast ook muziekgeschiedenis, compositie, bedienen van audio-apparatuur etc. volgen, afhankelijk van de academie.

Om die lessen te geven, is een aantal academies nog op zoek naar ervaren dj’s. Normaal gezien moet je een lerarenopleiding gevolgd hebben om les te kunnen geven in het deeltijds kunstonderwijs, maar als je heel wat kilometers op de teller hebt als dj en je skills ook nog eens op een goeie manier aan anderen kunt overbrengen, dan kan je ook in de academie aan de slag. De invulling van de lessen, het uurrooster etc. verschilt van academie tot academie. Je kunt dus het beste de academie in jouw gemeente of in de buurt contacteren om te bekijken wat de opties zijn. Je kunt mee helpen bouwen aan een kwaliteitsvolle nieuwe dj-opleiding in Vlaanderen, en je wordt er bovendien ook nog eens correct voor vergoed volgens de geldende barema’s in de onderwijssector.

Wil je meer info over de opleidingen dj, neem dan contact op met een van de 13 academies hierboven. Ben je geïnteresseerd om les te geven, ben je op zoek naar contactgegevens van academies die dj’s zoeken of heb je nog andere vragen, stuur dan een mailtje naar jan@poppunt.be.