MOD2018-PPbe

Muziekodroom Hasselt is er 20 (en viert dat een weekend lang!)

Muziekodroom opende exact 20 jaar geleden de deuren in Hasselt en viert dat met drie avonden in het teken van de Hasseltse en Limburgse muzikant. Voor de gelegenheid wordt de gekende ‘Play-formule’ herdoopt tot 20//18! Het komende weekend geeft MOD het programma in handen van een select clubje muzikanten die Muziekodroom mee maken. 

mod2018-1

Op vrijdag 5 oktober trekt MOD hiervoor naar de binnenstad en worden de tenten eenmalig opgeslagen in De Bonnefant, een verborgen parel in de binnenstad van Hasselt en het decor voor een mooie lijst éénmalige concerten. Een handvol boegbeelden van de ‘2000- generatie’ kiezen elk een muzikant of project voor een eenmalige vertoning.

Zo geeft Mario Goossens (Triggerfinger) vrij spel aan GHOST, een reeks korte, unieke performances slash rariteitenkabinet slash totaalspektakel van de Gentse undergroundparel Raveyards. Jo ‘De Held’ Jacobs kiest voor Wouter Dewitt,  Stijn Meuris voor een uniek concert van de Limburgse muzikant-componist Jan Swerts. Oudgediende Buscemi geeft afrobeat, dub, jazz, bossa & house een plek tijdens zijn Late Nite Session met invitee Sven Van Hees, en Micha Volders & Dijf Sanders presenteren hun superband ‘GAMEBOYZ II MEN’, een ode aan de Game Boy en marginaliteit in al zijn mogelijke gedaantes.

mod2018-2

Op zaterdag 6 oktober is Muziekodroom zelf de site voor ‘Plays’: een round-up van jonge acts met nieuw werk onder de arm, gekozen door de Jonge Honden van Fornet, Teen Creeps en Whispering Sons en gefinetuned door Muziekodroom. Op de line-up? Een heerlijke mix van gitaarlawaai (It It Anita, Six Hands, Bed Rugs, Condor Gruppe en dirk., iemand?), de fijnste jazz & R&B grooves (Van Faisal en Warhola tot de experimentele shizzles van MDC III en Sylvie Kreusch) én het kruim van de Belgische hiphop (DVTCH NORRIS! Blu Samu!). En oh ja, ook Excite is present!

Muziekodroom vestigde de voorbije 20 jaar een stevige reputatie als een huis van vertrouwen voor talentvolle muzikanten in Limburg én Vlaanderen. De line-up van 20//18 is daar het beste bewijs van. Wees erbij dit weekend, en geef hen de knaller van een birthday party die ze verdienen!

Tickets & info: muziekodroom.be