Telex-Elvis

Music Talks Vaartkapoen: Me, my manager and I

Jij ondankbare hillbilly! Ik wist dat je me zou verraden!”, Kolonel Parker (Elvis Presley’s manager) tijdens een discussie met zijn veulen. Wat is een manager? Hoewel het woord bij bijna iedereen bekend is, is het veel minder eenvoudig dan het lijkt om er een precieze definitie aan te verbinden. Tussen realiteit en fantasie (de mythe van Faust is niet ver weg), wordt de manager vaak geassocieerd met het succes (en het verval) van een kunstenaar. Maar wat is er echt aan de hand?

Dis Huyghe begeleidde de carrières van verschillende artiesten (Arno, Gorki, Axelle Red,….) bij verschillende platenmaatschappijen (Play it Again Sam, Virgin, PIAS,….). Sinds enkele jaren werkt hij samen met Stikstof en Zwangere Guy, zeer succesvolle Nederlandstalige Brusselse rapgroep-en artiest. Daarnaast deelt Dis zijn ervaring aan toekomstige spelers in de voortdurend ontwikkelende muziekindustrie (Kunstmest).

Daarnaast komt ook Stanley Zotres, die eerst gekend was als rapper in de Brusselse groep Les Autres. Hij bracht verschillende projecten uit en toerde de lokale podia, alleen of met zijn partners. Daarna verliet hij België om het Canadese avontuur te proberen. Niet veel later werd hij manager van Isha, een kunstenaar die unaniem werd geprezen voor zijn mixtape-serie “La vie augmente”, Green Montana (die net bij de 92i had getekend) en van Les Alchimistes. Hij heeft ook het boekingskantoor Genezis opgericht.

Last but not least: Julie Rens zocht de verbinding tussen jazz en hiphop op. Als zangeres in verschillende projecten vormde ze uiteindelijk de groep Juicy met haar partner Sasha Vovk (ze ontmoetten elkaar op het conservatorium). Een slimme mix van Amerikaanse rnb en Belgische ironie, brengt de band twee veelgeprezen EP’s uit en toert met aanstekelijke energie op festivals wereldwijd.

Het doel van de VK’s Music talks is om je de andere kant van de muziekwereld te laten ontdekken. Aan de hand van de ervaring van professionals in het veld zullen de verschillende kwesties, die verband houden met een voortdurend veranderende omgeving, besproken worden.

 21 oktober 2019 – 18h30 – Vaartkapoen – 13-15 Manchesterstraat, 1080 Brussel  - vrije toegang