MonkeyWeek_PPbe

Monkey Week festival in Sevilla: open call voor artiesten

Van 20 tot 23 november 2019 vindt de elfde editie van Monkey Week plaats in Sevilla. Het Spaanse showcasefestival biedt jaarlijks een internationaal podium aan acts uit onder meer Spanje, Portugal, Frankrijk, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, België, Slovenië, Luxemburg, Colombia, Mexico, Chili en Denemarken.

Monkey Week maakt deel uit van het INES-netwerk (Innovation Network of European Showcase Festivals). De nadruk ligt er op de shows zelf (weinig overlappende programmering) en op matchmaking, maar er is ook een conferentieluik onder de naam Monkey Brain Professional Conference.

Monkey Week wil een alternatief bieden voor de grotere, meer industry-driven festivals. Doordat het festival ook toegankelijk is voor het brede publiek, verschilt zowel de sfeer als het uitgangspunt van de shows er van de meeste andere showcase festivals.

Vorig jaar pronkten Shht en It It Anita op de affiche. En ook dit jaar lanceert het festival een open call voor artiesten.

Inschrijven voor artiesten
Acts die in aanmerking willen komen voor het showcasefestival kunnen zich via het artist application form aanmelden tot 30 juni.

Meer informatie
Nico Kennes