MATCH tussen pop & klassiek levert vuurwerk op!

Poppunt, het Nationaal Orkest van België & Ides Moon maken de verbinding tussen pop & klassiek

IdesMoon_telex
In het kader van de Week van de Amateurkunsten ging Poppunt een unieke samenwerking aan met het Nationaal Orkest van België. Het doel is om een getalenteerde, opkomende popmuzikant samen te brengen met een professioneel, symfonisch orkest. Twee verschillende werelden die elkaar ontmoeten vanuit een gedeelde liefde voor muziek; een verrijkende ervaring voor beide partijen, die tot serieus vuurwerk leidt!

MATCH is een initiatief van het Forum voor Amateurkunsten en slaat zowel op het slotevenement van de Week van de Amateurkunsten, als op een mentaliteit. Het is namelijk een verrijking om samenwerkingen aan te gaan, over grenzen heen, oogkleppen achterwege te laten en buiten je comfort zone te treden. Samen kunst maken geeft energie!

Wat het opkomend talent betreft, viel de keuze op Ides Moon, de alternatieve indieband rond multi-instrumentalist Klaas Tomme. Met zijn zachte falsetstem en zorgvuldig uitgewerkte muziek, doet het wat denken aan Radiohead en Coldplay. De groep slaagde er reeds in om de nodige nationale media-aandacht te verwerven (o.a. De Zevende Dag en Fans Of Flanders) en deed het goed op wedstrijden als Jonge Wolven, Humo’s Rock Rally, De Nieuwe Lichting en Red Bull Bedroom Jam.

Onlangs bracht Ides Moon nog een nieuwe ep uit, waarop bestaande nummers werden herwerkt. De ritmesectie van de band werd vervangen door vier strijkers, waardoor de nadruk deze keer meer op de melodieën en de mooie stem van Tomme ligt. Het resultaat is vijf nummers met een prachtige, melancholische vibe. Live worden daar nog vijf nummers aan toegevoegd, en het geheel zal op 7 mei met de begeleiding van de vier strijkers van het NOB ook live perfect tot z’n recht komen.

Met deze MATCH tonen Poppunt, het Nationaal Orkest van België en Ides Moon aan dat muziek niet in vakjes valt op te delen, en dat grenzen er zijn om te slopen.

Praktisch

  • MATCH
  • Wanneer? zaterdag 7 mei 2016. MATCH start om 10u, Ides Moon en het NOB spelen om 16u30
  • Waar? Bozar – Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel
  • Gratis toegang 
  • Meer info vind je op de site van de WAK