Maak een soundscape en win!

Ben jij een componist, bedroom producer, muzikant of elektronicatovenaar en zou jij graag een opnametoestel en een recensie op Gonzo Circus winnen? Dan is deze oproep van Musica iets voor jou!

De opdracht bestaat erin om een soundscape te maken voor de permanente installatie Radio Forest in Klankenbos die een unieke collectie is van klankkunst in open lucht. Deze wedstrijd vraagt aan jou om een atmosferische creatie te maken die geinspireerd is door Klankenbos of door het bos in het algemeen, en die ook een mooie aanvulling vormt op de bestaande collectie en aangepast is aan de context van Klankenbos.

De 3 beste inzendingen …

  • komen terecht in een permanente loop in Radio Forest en klinken dus dag en nacht tussen de bomen van Klankenbos
  • krijgen elektronisch opnamemateriaal met een gezamenlijke waarde van 1000 euro cadeau
  • worden online gerecenseerd door het toonaangevende magazine Gonzo Circus
  • krijgen een plaatsje op de Klankatlas, het platform voor klankkunst, muzikaal erfgoed en klankbeleving in de publieke ruimte in Belgisch en Nederlands Limburg.


De winnende soundscape …

  • wordt voorgesteld aan publiek en genodigden tijdens de Klankenbos Nocturne op vrijdag 28 november. Tijdens deze prikkelende avond presenteert ook accordeonist Ludo Marien zijn cyclus Klankenbos.


Hoe deelnemen?

De soundscape duurt minimum 3 minuten en maximum 10 minuten. Je bezorgt hem voor 9 november 2014 (bij voorkeur) via WeTransfer aan gilles@musica.be in mp3, wav of een ander audioformaat.

Er zijn geen voorschriften qua stijl, technieken of instrumentatie. De opdracht bestaat erin om een atmosferische creatie te maken die geinspireerd is door Klankenbos of door het bos in het algemeen, die een mooie aanvulling vormt op de bestaande collectie en aangepast is aan de context van Klankenbos.

De jury bestaat uit Paul Craenen, de directeur van Musica, en Gilles Helsen, de artistiek coordinator bij Musica.