LISTEN!-congres powered by Poppunt

LIS_BANDEAU CONGRES
Van donderdag 14 tot en met zaterdag 16 april strijkt het LISTEN! festival neer in de Brusselse binnenstad. Met een stevige affiche waarop onder andere mooie namen als Manuel Göttsching en Harvey Sutherland prijken, belooft de driedaagse een heuse aanrader te worden voor de hedendaagse muzikale meerwaardezoeker. Maar er is méér, want op zaterdag 16 april kan je naar het gratis congres op de Kunstberg – powered by Poppunt. 

Het congres start om 13u met ‘Girls, Geeks & Music: where are the female producers?’. Dit panel wil een kijk bieden op de vrouwen in de (elektronische) muziek. Hoe gaan vrouwen om met hedendaagse muziekproductie en hebben ze een andere kijk op het door mannen gedomineerde producerswereldje? 

Het panel wordt mede mogelijk gemaakt door Shesaid.so Belgium (SSSO Belgium), de Belgische afdeling van shesaid.so, een zorgvuldig geselecteerd netwerk van enkele vrouwen met een zeer actieve rol in de muziekindustrie. Hun visie bestaat erin een omgeving te creëren die samenwerking, creativiteit en positieve waarden bundelt en ondersteunt. Panelleden van dienst zijn Julie Foulon (Girleek)Elisabeth Verstraete (Polar Youth)Wendy Mulder (Onrust) en Brice Deloose (SAE – FTRSND).

Daarna is het tijd voor ‘Detroit & the Techno connection – History, present and future’. Van 14u tot 17u  word je ondergedompeld in het verleden van onze muziek en clubcultuur, met een focus op één van de meest invloedrijke steden op het vlak van de dance cultuur: Detroit. Over hoe belangrijk de link was tussen Berlijn en Detroit in de 90’s, en hoeveel impact die heeft op onze hedendaagse clubcultuur. Over de onmiskenbare rol van België in de vroege dagen van de elektronische muziek en onze link met Detroit. Over de UK Northern Soul, acid en WARP scene. Dit panel bestaat op zijn beurt uit ronkende namen zoals Dimitri Hegemann (oprichter en eigenaar van Tresor in Berlijn), Bill Brewster (auteur van ‘Last Night A DJ Saved My Life’), Dr. Motte (oprichter van de Love Parade), Fabrice Lig (Eerste Belg met een release op technolabel KMS) en – last but not least – San Soda (Belgische DJ & producer).

Meer info kan je terugvinden op de website van Listen! festival.

PRAKTISCH:

  • Wanneer: Zaterdag 16 april, van 13u tot 17u
  • Waar: Square Brussel, Kunstberg / Mont Des Arts
  • Gratis