Listen! Festival 2018

Listen! Festival: workshops, talks, expo, concerts & clubbing @ Brussel

Van donderdag 29 maart tot zondag 1 april ontdek je verspreid over heel Brussel de crème de la crème van elektronische muziek. Live-acts, showcases, dj-sets, workshops, expo’s, record & gear fairs, Listen! Festival heeft het allemaal. Be there (or be ne sukkeleir)!

Listen! Dj-sets, Concerts & Showcases

Uithangbord van deze derde editie zijn de clubbing nights (op vrijdag, zaterdag en zondag) in de geweldig exclusieve Horta Gallery (ónder het Centraal Station!). De line-up doet ons spontaan dansen, met namen als Actress x Mount Kimbie, Luke Slater, Floating Points, John Talabot, en Belgium’s finest Lefto, AliA, Kong & Gratts.

Listen! Festival heeft echter veel méér schoons in de aanbieding. Zo geeft onze eigenste Stoemp!-concertenreeks op donderdag mee de aftrap van het festival: check de Stoemp! x Listen! Showcase Night in de Sint-Gorikshallen met Collective Conscience, GeRoeZeMoeS + Louis Vogue. Diezelfde avond – laat ’m ons Showcase Thursday noemen – cureren ook 7 uiterst vruchtbare Belgische labels (Cosmic Pop Records, Curle Records, Kalahari Oyster Cult, Play Label, Tangram Records, Vlek en We Play House Recordings) evenveel showcases verspreid over Brusselse hangouts zoals Bonnefooi, Kumiko, L’archiduc, Maison Du Peuple (St.-Gillis) en Belga (Elsene). Allemaal gratis inkom!

Rep je op donderdag tussen de showcases door naar Flagey (Elsene) voor liveshows én dj-sets van o.a. Hiele & Milan W., Rapoon en Vitesse – (curated by Stroom en Crevette Records). En jawel, ook op vrijdag (en zaterdag) staan enkele van de fijnste electronic acts van het moment op het Listen!-programma, met o.a. Mhysa, Rozzma en Brusseleir Zwangere Guy in de Beursschouwburg en La Madeleine.

Listen! Extra: Record & Gear Fairs, Workshops, & Exhibitions

Alsof dat niet genoeg was, staat Listen! Festival overdag op zaterdag en zondag écht in het teken van dj’s en producers (& vinyl diggers)! Meer bepaald: in het ING Art Center (aan het Koningsplein), een gans weekend lang (telkens tussen 12 en 20 uur) en helemaal gratis. Je kan er op de jaarlijkse Listen! Record Fair gaan grasduinen in de platenbakken van meer dan 30 verkopers.  Op de Listen! Gear Fair test je de coolste hardware uit, en ontdek je de most nice software van Native Instruments, Ableton, Roland, Moog & many more.

Overdag staat Listen! in het teken van dj’s en producers (& vinyl diggers)

Brusseleir Digger Exhibition is dan weer een intiem portret van de Brusselse vinyl collector scene: 10 platenverzamelaars zetten hun collectie in de spotlights, met een focus op de enorme diversiteit aan nationaliteiten, achtergronden en muziekgenres die de stad rijk is. De expo geeft een fascinerend beeld van de Brusselse scene, en de drive van een vinyl collector. Must see!

Übercool is ook de Blind Sampling Workshop i.s.m. Court-Circuit. Ergens tussen impro en compositie kiezen beatmakers Turtle Master en PHASM (je kent ’m van zijn collab met Roméo Elvis én van de Stoemp!-line-up) geblinddoekt drie platen, waarmee ze – met als wapens een turntable, sampler, midi keyboard en laptop – binnen het uur een beat creëren. Alles wordt gefilmd en geprojecteerd voor publiek. Schrijf je in voor een van de 6 sessies, wees erbij, en dompel je onder in een a beatmaker’s universe. 

Als kers op de taart presenteert Radio Soulwax tijdens Listen! Extra de Europese premiere van hun Immersive Installation, een grootschalige fysieke video-installatie, een eindeloze audiovisuele wereld en eigenlijk een stage op zichzelf, waarin je kan dansen en wegdromen op de animaties en mixes van Radio Soulwax. Ons oordeel: klinkt vet, ziet er vet uit, uitchecken die handel!


Listen Festival, van 29.03 t.e.m. 1.04 op diverse locaties in Brussel. Check het volledige programma op www.listenfestival.be. // RSVP