Listen! 2017 workshops, masterclasses en talks

Op donderdag 30, vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april zal de tweede editie van LISTEN! plaatsvinden. Een uniek festival, in het hartje van Europa: Brussel. De line-up focust zich op elektronische muziek in de brede zin van het woord. En op zaterdag kan je er terecht voor gratis workshops, masterclasses en talks, met o.a. onze popadviesman Jan. 

Op zaterdag gaan de workshops, masterclasses en talks van start om 12u30, met een masterclass over streaming: de beste praktijken en gebruik. In het jaar 2017 kan je niet meer om ‘streaming’ heen, voor velen de held of de vijand van de muziekindustrie. Wat is streaming, hoe relevant is het in België, hoe begin je eraan en hoe optimaliseer je je revenues? Kortom, wat zijn de beste handelingen en wat (totaal) niet? Allemaal te bespreken (en debateren) in deze Masterclass, met spreker van dienst: Jarri Van der Haegen (Disco Naïveté). Inschrijven voor deze sessie is wel verplicht en doe je hier, maar volledig kosteloos!

Om 14u30 steekt onze adviesman Jan Pauly, samen met Julien Mourlon (consultant in digitale markting), Marc Nsenda (School of Audio Engineering) en Simon Nowak (co-progammamaker Pukkelpop), van wal, over hoe je opgemerkt kunt worden. Door de komst van het Internet en sociale media is soms door de bomen het bos niet meer te zien. Iedere muzikant heeft een eigen website, Facebookpagina, Twitter-account, Soundcloud… Noem maar op. Maar hoe spring je er nu tussenuit? Moet alles enkel nog digitaal? Of maak je ook een kans met de fysieke marketing? Kom zeker langs en ontdek wat de sprekers je kunnen bijleren! 

The Night Mayor van Amsterdam, Mirik Milan, zet voor de eerste keer voet in Brussel. The Night Mayor is een onafhankelijke non-profit organisatie die mee helpt bouwen aan een brug tussen kleine ondernemers en de gevestigde waarden. Mirik Milan probeert zo het spel te veranderen en een optimaal nachtleven te voorzien voor alle spelers. Mirik is dan ook de woordvoerder over alles wat betreft het nachtleven in Amsterdam. Een opmerkelijke prestatie van The Night Mayor-organisatie was dan ook de introductie van een 24-uren vergunning voor de horeca in de Nederlandse hoofdstad. Ontdek ‘all things nightlife’

Als laatste is het tijd voor twee Amerikanen en hun verhaal. Doorheen de muziekgeschiedenis is al meermaals bewezen dat grote steden cruciaal zijn in het verhaal van menig producers en dj’s. ‘Scenes’ in steden komen en gaan: ze trekken talent(en) aan, stimuleren samenwerkingen en bieden interessante ontmoetingsplaatsen. Twee getalenteerde artiesten komen het verhaal van hun metropool vertellen. Kai Alcé (NDATL) verwijst naar Detroit als zijn grootste bron van inspiratie, terwijl Jovonn (Goldstones) zijn thuis vond in New York. Ontdek alle inspirerende plekken van deze steden. 

Meer info kan je vinden op de facebookpagina van het event!

PRAKTISCH: 

  • wanneer: zaterdag 1 april 2017, van 12u30 tot 18u
  • waar: Square Brussel, Kunstberg/Mont des arts
  • gratis