Kotferentie

De Kotferentie: muziekconferenties op koten in Gent

Op 14 november zal in Gent de eerste editie van De Kotferentie plaats vinden. Maar wat is dat nu precies? De Kotferentie is een initiatief van drie studenten event- en projectmanagement, waarbij ze experts uit de muzieksector laten afzakken naar verschillende koten om daar ambitieuze jongeren te informeren en inspireren.  Deze experts zullen telkens informatieve sessies houden van 45 minuten. Het doel van De Kotferentie is om het concept muziekconferentie van het festival naar de huiskamer te brengen. Tickets voor een sessie kosten je drie euro, voor twee sessies betaal je slechts 5 euro. 

Concreet zullen er die avond op 6 verschillende koten in Gent telkens twee sessies doorgaan. Om een zo breed mogelijk publiek aan te trekken, kozen de organisatoren van De Kotferentie zorgvuldig een aantal thema’s uit die behandeld zullen worden. Mijn muzikaal merk (Shht, Black Mamba), programmeren in een digitaal tijdperk (Wouter Vanmeenen, Marcus Deblaere, Eric Smout), onconventionele muziekplatformen (HUNA, Footprints), ongelijkheid binnen muziek (Lindsi Dendauw, Kimberley Haesendonck), internetradio (Radio Willy, Urgent.fm), podcasts (Alex Agnew, Rik De Bruycker), beginnende managers (Bert De Swert, Simon Lamont), Belgische labels en hun rol (Mayway Records, Consouling Sounds, Fake) en rockconcours (Fenne Kuppens, Arno De Ruyte) zullen besproken worden in sessies van ca. 45 minuten. 

Na het beëindigen van de laatste sessies (21u30) kan je afzakken naar BarBroos om alle informatie die je net hebt binnengekregen door te spoelen met een frisse pint. Vanaf 22u30 zal Willy Organ daar dan de afterparty op gang trekken en zo kan De Kotferentie verder duren tot in de vroege uurtjes. De afterparty is ook toegankelijk voor mensen die niet naar De Kotferentie geweest zijn.

Inschrijven kan via de website.