Waterfront

Klinkeroever en Waterfront: Festivalweekend op Gentse linkeroever

Het eerste weekend van oktober organiseert de Gentse buurtvereniging Linkeroever de vijfde editie van het gratis stadsfestival Klinkeroever. Daarnaast schakelen ze dit jaar nog een versnelling hoger met een nieuw gratis showcasefestival: Waterfront. Bij beide festivals staat er een hoop vi.be-talent op de affiche.

Meer dan 400 bands en artiesten stelden zich via vi.be kandidaat voor de 42 Klinkeroever-spots. Deze artiesten worden verspreid over 40 verschillende, vaak verrassende locaties op de Gentse rive gauche: van cafés en cultuurhuizen tot hotels, resto’s, musea en huiskamers. Uniek is dat niet één programmator de line-up bepaalt, maar dat de locaties zelf de artiesten kiezen.

Ontdekkingsfestival voor fans en pros

Tijdens hetzelfde weekend vindt ook Waterfront plaats. Waterfront is een ontdekkingsfestival waar muziekprofessionals bands programmeren die volgens hen meer aandacht verdienen. Meer dan 30 acts die vernieuwend, grensverleggend, creatief, gedurfd of gewoon steengoed bezig zijn, spelen korte concerten van 40 minuten als showcase voor een publiek van muziekliefhebbers en programmatoren. Na het openingsconcert op het water, op een boot aan de Recollettenlei, kan je op vrijdag- en zaterdagavond telkens naar 16 bands gaan luisteren in 4 verschillende locaties.

Voor de programmatie werkt Waterfront met curatoren. Zes professionele labels zetten hun schouders onder het festival: Catch#, Consouling Sounds, Footprints, Mayway Records, VOX en Young Partners in Arts. Zij leggen elk hun eigen accenten, en focussen op heel uiteenlopende genres en deelaspecten van het muzieklandschap. Deze curatoren kozen ook vijf artiesten uit de vi.be-kans van Klinkeroever: Aster, Roos Denayer, she bad, Undskyld en Usi ES. Verder werden er vier Waalse bands aan de line-up toegevoegd via een call op My Court Circuit.

Meer info

Klinkeroever: www.klinkeroever.gent
Waterfront: www.wtff.gent