Klinkeroever18

Klinkeroever 2018: gratis stadsfestival op de Gentse linkeroever

De rive gauche van Gent is tijdens het eerste weekend van oktober weer het festivalterrein van Klinkeroever. Op 6 en 7 oktober kan  je de hele dag rond niet minder dan 46 gratis concerten checken op 41 verschillende, vaak verrassende locaties, van cafés en cultuurhuizen tot hotels, resto’s, musea en huiskamers. Bijna 450 artiesten stelden zich hiervoor kandidaat via vi.be, maar liefst 40 onder hen werden geselecteerd en spelen dit weekend op Klinkeroever! 

In 2014 sloegen ondernemers en verenigingen op de linkeroever van de Leie de handen in elkaar om het eigenwijze karakter van hun buurt in de verf te zetten. De wijk tussen Leie, Lieve en Coupure is immers de rive gauche van Gent. Een buurt in de luwte van het historisch centrum die de laatste jaren heropleeft, deels dankzij de vele lokale ondernemers. Klinkeroever is een ideale gelegenheid om je helemaal onder te dompelen in deze wijk, en bovendien gratis omdat de locaties de bands betalen.

Gratis concerten op verrassende locaties

Uniek aan Klinkeroever is dat niet één programmator de line-up bepaald, maar dat de locaties zelf de artiesten kiezen. Elk adres op de linkeroever kan een Klinkeroeverpodium zijn. En die beslissen zelf wie er komt spelen. Zo legt elke locatie zijn eigen accent. In Mexicaans restaurant Taco Santo kun je de Colombiaanse Paola Marquez aan het werk zien, en TV Ekkergem pakt uit met een exclusief concert door de dieren van Malem Zoo: The Animals. Dat zorgt voor een zeer gevarieerd aanbod. Af en toe is het concert zelfs een goed excuus om ergens binnen te stappen waar je anders niet komt.

Klinkeroever: festival zonder headliners

Wanneer je door de programmabrochure bladert of www.klinkeroever.gent verkent, valt het op: een groot aanbod, maar nauwelijks grote namen. Al zitten er heel wat artiesten bij die bij kenners een belletje doen rinkelen. Static Party Poses (Stoemp!), P.A.N.T.H.E.R (winnaar van de Maanrockrally), Linde of Brent Buckler, om er maar enkele te noemen. Dat is een bewuste keuze, want de meeste locaties hebben geen plaats voor een groot publiek. Klinkeroever is dan ook een festival voor fijnproevers. Veel van de bands die je hier aan het werk ziet, opereren al een tijdje onder de radar. Misschien is het wel je laatste kans om enkele van hen in zo’n intiem decor te beleven.

Meer info: www.klinkeroever.gent