JazzLab-PPbe

JazzLab blaast 25 kaarsjes uit met kruim van Belgische jazz

JazzLab organiseert al 25 jaar lang tournees met de top van de Belgische jazz en mag zich vandaag de grootste organisator van jazzconcerten in Vlaanderen noemen. Hun komende feestelijke 25ste seizoen brengt een doorsnede van een kwarteeuw Belgische jazz, met een blik op de toekomst. Toonaangevende muzikanten uit onze vaderlandse jazzscene krijgen vrij spel om een gloednieuw project te lanceren. Een jubileumavond in het Brusselse Flagey brengt de première van het nieuwe kwartet van Dré Pallemaerts en enkele glimpsen van wat komen gaat.

Zo is Lynn Cassiers de 2de artiest op de affiche die met een gloednieuw programma op tournee gaat. Lynn Cassiers bouwde een naam op als elektronica-artieste en vocaliste met zowel solo-performances als samenwerkingen met vooraanstaande musici als Jozef Dumoulin of Rudy Trouvé. Voor haar carte blanche voor JazzLab 2.5 gaat ze een stap verder en toetst ze tijdloze standards aan de muzikale taal en intuïtie van haar band in het gloednieuwe project Yun.

New kid on the block Hendrik Lasure trakteert op een gevarieerd muzikaal menu met Warm Bad. We kennen Lasure als pianist bij Bombataz (check Repetitiekot: Bombataz) en het duo SCHNTZL, waarmee hij al rijkelijk in de prijzen viel. Het eigenzinnige SCHNTZL idioom, dat verwijst naar het minimalisme van Wim Mertens en Philip Glass, verrijkt met hedendaagse elektronische elementen, wordt met Warm Bad uitgebreid naar een septet met 3 gitaren.

In februari is het de beurt aan Bert Dockx. De frontman van Flying Horseman en Dans Dans (die dit najaar ook solo aantreedt op Stoemp!) keert terug naar zijn jazzroots. De zanger-gitarist die nog nooit een slechte recensie kreeg, bouwde de voorbije 15 jaar aan een oeuvre dat zowel in een alternatieve rockomgeving als in jazzkringen bewonderd wordt. Voor zijn carte blanche voegt hij het hedendaags jazzproject Ottla toe aan zijn reeds imposante carrière.

Deze toppers passeren het komende jaar allen de revue. Showcase 25 jaar JazzLab: JazzLab 2.5 licht alvast een tipje van de sluier, op woensdag 26 september 2018 in Flagey. Aanbevolen door Poppunt!