Infodagen muziekopleidingen 2019

Dit weekend gaan de info- en opendeurdagen van start in verschillende universiteiten, hogescholen en conservatoria voor de opleidingen ‘muziek’ en ‘(cultuur/muziek)management’. Een overzichtje:

 • Zaterdag 23 februari, 9u tot 13u en zaterdag 27 april, 9u tot 13u  Infodagen PXL-Music
  • Wil jij graag muzikant, muziekmanager of muziektechnicus worden? Ga dan zeker eens langs tijdens de twee geplande infodagen in de PXL-Music hogeschool in Hasselt. PXL-Music is een driejarige bacheloropleiding in de pop- en rockmuziek. Voor veel jongeren is het de ultieme droom om te werken in de muziek, een dynamische, trendgevoelige en competitieve wereld met tal van uitdagingen. PXL-Music wil daarbij de doorslaggevende zet geven om op een inventieve, creatieve en professioneel onderbouwde manier een plek te vinden in de muziek en/of cultuur- en vrijetijdsindustrie. Tijdens de infodagen van PXL-Music staan lectoren, docenten en studenten klaar om alle mogelijke info over de opleiding te geven.
 • Zaterdag 23 februari, 13u tot 17u – Opendeurdag Koninklijke Conservatorium Antwerpen
  • Elk voorjaar zet het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen zijn deuren wijd open voor kandidaat-studenten, geïnteresseerd publiek en trouwe volgelingen. Op het programma: concerten, voorstellingen, openbare lessen en repetities. Aansluitend krijg je persoonlijke informatie voor jouw ambities en professionele toekomst alsook informatie betreffende het toelatingsexamen. De toegang is gratis, maar er is wel een verplichte reservatie. Bij registratie ontvang je een gepersonaliseerd programma.
 • Zaterdag 23 februari, 9u30 tot 16u30 en 27 april 2019, 9u30 tot 16u30 – Infodagen Universiteit Antwerpen
  • Wil je graag persoonlijk kennismaken met de opleiding ‘master in het cultuurmanagement’ aan de Universiteit Antwerpen? Zet dan meteen twee van bovenstaande data in je agenda. Deze masteropleiding is de enige opleiding in het cultuurmanagement op masterniveau in Vlaanderen en heeft ondertussen een stevige reputatie opgebouwd in Vlaanderen en Nederland. Tijdens de infodag sla je een babbel met professoren en studenten, krijg je uitleg over de opleiding en kan je eventueel een proefles volgen. Daarnaast is er een mogelijkheid om cursussen in te kijken en de campus te ontdekken.
 • Zaterdag 23 februari, 10u tot 14u, zaterdag 27 april, 10u tot 14u, dinsdag 25 juni, 17u tot 20u en zaterdag 7 september, 10u tot 14u – Infodagen  UCLL 
  • Liever interesse in de opleiding ‘cultuurmanagement’? Bezoek dan zeker de infodag van UCLL. Daar staan studenten en docenten je graag te woord in de omgeving waar de opleidingen ingericht worden. Tijdens een infodag kan je deelnemen aan workshops, rondleidingen, demonstraties en kan je het studiemateriaal inkijken. Let op: er is een verplichte registratie voor beide infodagen.
 • Woensdag 27 februari, 14u – Infomoment KASK Gent + KASK Live
  • Tijdens het infomoment van het KASK in Gent krijg verschillende informatie over hun opleidingen en afstudeerrichtingen voorgeschoteld. Je komt er in contact met de vele docenten en studie- en trajectbegeleiders. Daarnaast is er ook een mogelijkheid om enkele cursussen in te kijken. In de namiddag is er KASK Live: je kan er gedurende een namiddag echt les volgen en zelf live ondervinden hoe het studeren aan het KASK er écht aan toegaat. De deelname aan KASK Live is gratis. Inschrijven is verplicht en kan via kasklive@hogent.be
 • Woensdag 27 februari 2019, 14u tot 17u, zaterdag 29 juni, 9u30 tot 12u30 en zaterdag 7 september 9u30 tot 12u30 – Infomoment HOGent
  • De HOGent kent vele opleidingen. Wat vele jongeren niet weten is dat je er ook ‘muziek (academische bachelor en master)’ en ‘audiovisuele kunsten (academische bachelor en master)‘ kan gaan studeren. Deze twee opleidingen, in Campus Bijloke, worden ook uitgelicht tijdens hun drie geplande infomomenten. Van elke opleiding en/of afstudeerrichting is er een infostand met lesgevers die uitleg geven of het studietraject. Het infomoment van februari is een eerste verkenning. Op de infomomenten van juni en september kan je boeken en cursussen inkijken en is het meteen mogelijk om je in te schrijven.
 • Maandag 4 maart tot vrijdag 8 maart, 10u tot 17u – Proefdagen Lemmensinstituut Luca School of Arts
  • Is muziek je passie? Ga dan zeker kennismaken met de verschillende mogelijkheden die de opleidingen van Luca School of Arts te bieden hebben. Tijdens de proefdagen kan je kennismaken met verschillende docenten en de aanpak van de opleidingen.
 • Maandag 11 maart, 19u – Proefles & infomoment musicologie SLAC
  • Liever theorie dan praktijk? Dat kan! Professor Mark Delaere van KULeuven geeft binnenkort in SLAC een korte proefles en wat meer info over de opleiding musicologie. Voornamelijk voor iedereen die zich graag verder theoretisch wil verdiepen in muziek. Gratis toegang en volledig vrijblijvend.
 • Zaterdag 16 maart, 13u tot 17u en zondag 17 maart, 13u tot 17u – Opencampusdagen Vives
  • Tijdens het tweede weekend van maart houdt VIVES haar opencampusdagen. Ben je geïnteresseerd in muziek, cultuur en/of management, ga dan zeker eens langs op hun camus in Kortrijk. Door middel van een rondleiding heb je de kans om de toekomstige campus, vaklokalen, aula’s, de praktijklabs, het studentenrestaurant en de bibliotheek te bezoeken. Je kan er ook de cursussen van je toekomstige opleiding inkijken. Verder kan je de dag zelf voor informatie terecht bij de verschillende aanwezige docenten en studenten. Daarnaast geven ze je ook informatie over studiebegeleiding, studiekeuze, financiering, op kot gaan, examens en vrijstellingen.