Huis 23: interview en Q&A met Yann Tiersen

Een last minute kans voor de liefhebbers van het betere baanbrekende compositiewerk! Yann Tiersen komt op zondag 26 oktober zijn jongste plaat ‘∞’ (lees: Infinity) voorstellen. Tiersen nam zijn 8e studioplaat op in diverse plaatsen (meer bepaald: eilanden) als de Faeröer, Reykjavik en Ouessant, het eiland voor de kust van Bretagne waar hij woont.

Yann Tiersen werd in één klap wereldberoemd door de soundtrack die hij maakte voor ‘Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain’. Ook voor ‘Goodbye, Lenin!’ schreef Tiersen de score. Maar hij is veel meer dan enkel een soundtrack-componist: multi-instrumentalist, songwriter pur sang en avant-garde muzikant. Sinds 1995 maakt Tiersen albums die keer op keer goeie recensies oogsten. Hij werkt daarvoor samen met een hele resem rasmuzikanten, waaronder Lisa Germano, Elizabeth Fraser (Cocteau Twins), Jane Birkin, Noir Désir, Stuart A. Staples (Tindersticks), Efterklang, Peter Broderick etc. Op zijn jongste worp neemt hij een hele resem gear voor zijn rekening: speelgoedinstrumenten, viool, analoge synthesizers, tape effects, harmonium, …

Vóór zijn concert in een bomvolle AB-concertzaal maakt Yann Tiersen graag tijd vrij voor een babbel en Q&A. Interviewer van dienst is dit keer collega-muzikant (Frederik) Sioen.

Deze sessie is helaas helemaal volzet, inschrijven is niet langer mogelijk. 

Praktisch

Interview en Q&A met Yann Tiersen
Zondag 26 oktober, 17u30
Huis 23, Steenstraat 23, 1000 Brussel (boven AB Café)
Interviewer: Frederik Sioen