Liveurope

Hoera! Liveurope viert vijfde verjaardag

Op 26 september organiseerde Liveurope een festival in Melkweg (Amsterdam) ter ere van hun vijfde verjaardag. Een dag vol meetings, netwerking en natuurlijk concerten. In de afgelopen 5 jaar zijn er al 15 concertzalen die zich aansloten bij het platform, onder coördinatie van Ancienne Belgique. Maar wat doen ze nu precies?

Liveurope is een organisatie die, sinds hun oprichting in 2014 met de support van Creative Europe, pleit voor de ondersteuning van de Europese muziekscène, met de focus op diversiteit. Concertzalen die zich aansluiten krijgen een reeks nieuwe Europese acts voorgesteld die ze kunnen boeken voor hun zaal. Opkomende acts die het continent doorkruisen om hun muziek live te brengen voor een totaal nieuw publiek, dat is het ultieme doel van de organisatie.

Maar er wordt niet alleen gedacht aan de muzikant. Ook de concertzaal in kwestie kan genieten van heel wat voordelen. Ze krijgen de unieke kans om de headliners van morgen een podium te bieden en te presenteren in hun zaal. Daarnaast krijgen de concertzalen een financiële bonus, gebaseerd op de kwantiteit en diversiteit van de jonge acts die ze boeken. 

En of het blijkt te werken! Waar het gemiddeld aantal verschillende nationaliteiten op de line-up van de concertzalen vóór het aansluiten bij Liveurope rond de 24 lag, is dat na aansluiting gestegen tot maar liefst 41 nationaliteiten. Van Kopenhagen tot Lissabon en Dortmund tot Praag, Europese acts van over het hele continent verspreiden zich en spelen concerten tot ver over hun eigen landsgrenzen. Steeds meer concertzalen beginnen het voordeel van Liveurope in te zien: volgens de organisatie is de wachtrij al behoorlijk lang, zelfs in landen waar ze hun platform nog niet zijn gaan voorstellen. 

Meer info over Liveurope? Check hun website