NB-playrightPPbe

Aangesloten bij Playright? Geef je prestaties aan

Muzikanten die aangesloten zijn bij PlayRight: even opgelet! De beheersvennootschap die naburige rechten int en verdeelt voor uitvoerende muzikanten vraagt haar leden om uiterlijk tegen 31 december muzikale en audiovisuele prestaties aan te geven.

Als je wil dat PlayRight de vergoedingen waar je recht op hebt correct kan berekenen, innen en verdelen, is het de bedoeling dat je al jouw prestaties aangeeft. Met prestaties bedoelen we alle opnames waarop je hebt meegespeeld. Momenteel verwerkt PlayRight de prestaties van 2016 (muzikaal) en 2013 (audiovisueel, bv. videoclips of filmmuziek). Zijn er in die periodes muzikale of audiovisuele prestaties van jou vastgelegd die mogelijks werden uitgezonden, geëxploiteerd en/of verkocht, dan heb je dus nog even tijd om deze aan te geven via je online portal.

Voor muzikanten, producers, zangers en dirigenten gaat het concreet om de volgende prestaties:

  • Je bijdrage aan een muziekopname; in de studio, op de radio, tijdens een concert, opgenomen met het oog op een uitzending nadien.
  • Je bijdrage aan een audiovisuele opname: een televisieprogramma waarin je optrad, een opname van een concert dat nadien uitgezonden wordt op televisie, de soundtrack van een film waaraan je meewerkte, muziek in televisieprogramma’s, tekenfilms of animatiereeksen. Opgelet: hiervoor gebruik je het aangifteformulier “muziek in audiovisuele opname”.

Meer info vind je terug op de site van PlayRight.