Festivals en dj’s roepen op: don’t do drugs & drive

1 op 6 jonge bestuurders sluit de combinatie rijden en drugs niet uit, blijkt uit een bevraging van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Vanop de festivals en feestjes vertrekken er dagelijks een heleboel jonge feestgangers met de auto terug naar huis. Om jongeren gewaar te maken dat rijden na het gebruik van drugs veel gevaren met zich meebrengt, veranderen grote festivals en dj’s nu hun logo naar Don’t Do Drugs & Drive – met de combinatie van een verbodsbod en een pilletje.

De campagne kan alvast rekenen op de steun van grote festivals zoals Rock Werchter, TW Classic, Sunrise Festival, Voltage, Cirque Magique en WECANDANCE, naast de bekendste club van Hasselt, de Versuz. Vele bekende dj’s zoals Mark With a K, DJ F.R.A.N.K., Kenn Colt, Peter Luts en Thierry Von Der Warth doen hetzelfde en ondersteunen de campagne ook via sociale media. Een aantal van hen spreekt hun fans rechtstreeks aan met een sensibiliserend YouTube-filmpje. Daarnaast krijgt de campagne ook de steun van FMiV, de federatie van muziekfestivals in Vlaanderen, en van VAD, het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs.

Elke dj, nachtclub of festival kan het project ondersteunen door ook het eigen logo aan te passen met het Don’t Do Drugs & Drive-icoon. Hier vind je al het materiaal.