Faces On TV goes Excite

Poppunt, PXL-Music en Play Festival (Muziekodroom) sturen de Gentse noise-pop band Faces On TV naar het Schotse showcasefestival XpoNorth! Met Excite – voluit Exchange of International Talent in Europe – bundelen 9 Europese muziekorganisaties uit evenveel landen de krachten om beloftevolle artiesten uit te wisselen over de landsgrenzen heen, en hen zo een unieke ervaring én stevige carrièreboost te bezorgen.

Faces On TV – de band rond multi-instrumentalist en producer Jasper Maekelberg – wordt op donderdag 8 juni verwacht in Inverness, Schotland. De band, die al eens met Radiohead, Beck of Portishead vergeleken wordt, werkt momenteel aan hun eerste langspeler als opvolger van de succesvolle debuut-EP ‘Traveling Blind’. Het nummer ‘Love/Dead’ kreeg alvast de verdiende airplay op de nationale radio, en was een van de meeste gedraaide nummers van 2016 op Studio Brussel. Op het toonaangevende Schotse showcasefestival XpoNorth mogen ze zichzelf bewijzen voor buitenlands publiek en muziekprofessionals.

Excite

Excite is een samenwerking tussen muziekorganisaties uit België, Denemarken, Nederland, Schotland, Noorwegen, Zweden, Luxemburg, Duitsland en Finland. Die muziekorganisaties werken op hun beurt samen met lokale toonaangevende clubs en festivals. Poppunt, het aanspreekpunt voor muzikanten, dj’s en producers in Vlaanderen, vertegenwoordigt België samen met Muziekodroom (Play Festival) en PXL-Music.

Ondertussen is het uitwisselingsproject al aan z’n negende editie toe. Onder andere Brutus, Tubelight, Protection Patrol Pinkerton, SX, Willow, Team William, LTGL en Wooly Mammoths gingen Faces On TV voor in hun buitenlands Excite-avontuur.

Meer info: excite-music.eu