© MIKOS Magazine

Excite trekt naar MOD 20//18 & VOLTA Brussel

Tussen 4 en 6 oktober verwelkomen PoppuntPXL-Music en MOD buitenlands talent in Hasselt en Brussel in het kader van de 10e (!) editie van EXCITE, languit ‘Exchange of International Talent in Europe’. Met dit uitwisselingsproject sturen 9 Europese muziekorganisaties (waaronder Poppunt) sinds 2009 beloftevolle bands op hun eerste buitenlandse avontuur.

Naar goeie gewoonte verwelkomen PXL-Music en MOD buitenlandse EXCITE-bands in Limburg. Het Duitse duo Kraków Loves Adana handelt in mysterieuze gitaarsongs, de jonge Luxemburger Edsun koppelt in z’n live-performances donkere R&B aan hedendaagse dans. Beide acts mogen zich op 6 oktober bewijzen op 20//18, een fonkelnieuw festival in de Hasseltse binnenstad ter ere van 20 jaar Muziekodroom.

Enkele dagen daarvoor krijgen de bands (naar even goeie gewoonte) een éxtra speelkans, ditmaal voor het eerst in Brussel. Op 4 oktober schotelen we in muziekcentrum VOLTA (nieuwe locatie!) het vertrouwde EXCITE-recept voor: een concertavond met EXCITE-support acts uit het buitenland en een Belgische hoofdact. Niemand minder dan de Antwerpse psych pop-band Bed Rugs komt z’n nieuwe plaat voorstellen, de grandioze dubbelaar ‘Hard Fun Grand Design’. Een avond in het kader van het najaarsfestival Autumn Falls. (rsvp)

Als kers op de taart trakteren we beide bands ten slotte op een livesessie bij Urgent.fm. Kortom, een deksels schoon EXCITE-parcours voor de twee bands in ons Belgenland. Mis ze niet!

Meer info over Excite, de deelnemende organisaties, festivals en bands vind je op excitemusic.eu.