Shht © Koen Bauters

EXCITE stuurt Shht naar Loch Ness

Driewerf hoera: ons internationaal uitwisselingsproject EXCITE viert dit jaar zijn 10e verjaardag! Evenveel edities stuurt Poppunt beloftevolle artiesten uit op hun eerste buitenlandse avonturen. Op 27 juni is het de beurt aan de Gentse noiserockband Shht. Zij zullen ons EXCITE-jaar een stevige aftrap geven op het Schotse showcasefestival Xpo North in Inverness (jawel, vlakbij Loch Ness).

In het Gentse – en bij uitbreiding alternatief Vlaanderen – is Shht al een tijdje talk of the townSinds begin dit jaar mag Ljubljana, Slovenië aan het lijstje toegevoegd worden. De band stak er volgens velen met kop en schouders bovenuit op het driedaagse showcasefestival MENT. 

Binnenkort gaat ook Schotland eraan. Shht zoekt graag de grens op tussen kitsch en kunst, tussen farce en inhoud en is naar eigen zeggen niet bang van wat theatraliteit. We verwachten ons aan een ferm staaltje Belgisch surrealisme aan het meer van Loch Ness.

EXCITE

EXCITE – voluit Exchange of International Talent in Europe – is een samenwerking tussen muziekorganisaties uit België, Denemarken, Nederland, Schotland, Noorwegen, Zweden, Luxemburg, Duitsland en Finland. Die muziekorganisaties werken op hun beurt samen met lokale toonaangevende clubs en festivals. Poppunt vertegenwoordigt België samen met Muziekodroom (Play Festival) en PXL-Music.

Ondertussen is het uitwisselingsproject al aan z’n tiende editie toe. Onder andere Brutus, Faces On TV, Tubelight, SX, Team William en LTGL gingen zo al op buitenlands Excite-avontuur.

Meer info: excitemusic.eu