Sonic City © Alex Vanhee

Excite haalt buitenlands talent naar Sonic City

Ook dit jaar sturen Poppunt en acht andere Europese partnerorganisaties artiesten op Excite-uitwisseling. Binnenkort trekt de Belgische groep Portland naar Sørveiv in Noorwegen en naar Sonic Visions in Luxemburg. Het Belgisch partnerfestival Sonic City ontvangt dan weer de Excite-acts Maz (LU) en JSSY (NL). 

Op 9 en 10 november verwelkomen Poppunt, PXL-Music en Sonic City, het indoorfestival van Wilde Westen, de Luxemburgse rapper Maz en de Friese band JSSY. De mannen van JSSY starten hun bezoek aan België met een sessie op Urgent.fm, doen zaterdagavond het voorprogramma van Sinkane in Trix en spelen zondagmiddag op Sonic City in Kortrijk. Maz opent zaterdagmiddag Sonic City, mag nadien vragen afvuren op één van onze popadviseurs en trekt zondag naar Hasselt voor een studiosessie bij PXL-Music.

Dit jaar cureren Shame en Cate Le Bon de line-up van Sonic City. Naast de curatoren en het Excite-talent kan je er onder andere ook deze kleppers aan het werk zien: Thurston Moore Group, DeerhunterWhispering Sons, Holly Herndon, Mykki Blanco en Jessica Pratt. Bovendien krijgt het
 drie-daagse nichefestival een tweede luik: Sonic in the City.  Op een vierde podium programmeren de Young Curators nationaal, opkomend talent.

Excite stuurt Portland naar Sørveiv en Sonic Visions 

Op 1 en 2 november vindt in de Zuid-Noorse stad Kristiansand opnieuw Sørveiv plaats. Het festival programmeert niet alleen 40 veelbelovende (voornamelijk Scandinavische) artiesten, maar combineert daarbij ook een muziekconferentie overdag. Professionals uit de rest van Noorwegen en Europa komen er samen om ervaringen uit te wisselen en te netwerken. Voor Portland is het de eerste buitenlandse show sinds de release van hun debuutalbum. Verder zetelt Jente, zanger van Portland, in één van de panels. 

Twee weken later gaat de band dan weer naar Luxemburg. Op Sonic Visions passeert er naast Portland nog meer schoon volk de revue: Balthazar, Yungblud, Dermot Kennedy… Niet alleen op het podium, maar ook ernaast valt er iets te beleven. Het Music Lab biedt een programma aan met keynotes, panels, workshops, presentaties en netwerkmomenten. Op vrijdag 15 november neemt Tina Wedmann van RockCity Hamburg als Excite-vertegenwoordiger deel aan het panel ‘EU Tool Box for Artists & Managers’.

Excite?

Excite, languit ‘Exchange of International Talent in Europe’ is een uitwisselingsproject waarbij 9 Europese muziekorganisaties (waaronder Poppunt) sinds 2009 beloftevolle bands op hun eerste buitenlandse avontuur sturen.

Meer info

excitemusic.eu
Event Excite at Sørveiv – sorveiv.no
Event Excite at Sonic Visions – sonicvisions.lu
Panel  ‘EU Tool Box for Artists & Managers’
Event Excite at Sonic CitySonic City

Foto: Alex Vanhee