EFN

Een gloednieuw European Folk Network

We zijn heel blij om een gloednieuw netwerk aan te kondigen: het European Folk Network. En we zijn nog blijer dat Poppunt zijn schouders hieronder kan zetten. Het EFN wil alle traditionele entiteiten in Europa met elkaar verbinden om zo een sterk netwerk uit te bouwen waar duurzame relaties uit voortkomen. Elke professional actief in de folk -of wereldmuzieksector kan een officieel lid worden van het European Folk Network

Op 28 en 29 november houdt het EFN haar eerste conferentie voor leden en geïnteresseerden in het Scotland House in Brussel. Het doel van de bijeenkomst is om samen na te denken en te brainstormen over de functie en toekomst van het netwerk. Wat zijn de sterktes en zwaktes van het huidige folk/world-landschap in Europa? Op welke vlakken komen we overeen en waarin verschillen we als organisaties? Dat en nog veel meer zal aan bod komen tijdens de conferentie. We brainstormen samen over de planning en prioriteiten van het EFN. Gooi nu al jouw ideeën en bedenkingen op tafel via deze link.

Verwacht je naast brainstormen ook aan een gastspreker en verschillende optredens. Aves o’May fleurt de avond op en ook een Belgische act is nog to be announced. Laat 30 november nu ook Saint Andrew’s Day zijn, de nationale dag van Schotland. Om dat te vieren wordt er ’s avonds een ceilidh (lees: een traditionele Schotse dans) op het Schumanplein gehouden. Heel wat redenen dus om langs te komen!  

Vragen? Onze verantwoordelijke voor folk, jazz en wereldmuziek Lize Colson staat voor je klaar!