Het Depot en Poppunt openen Academy

Als bruisend muziekcentrum krijgt Het Depot dagelijks tal van jonge muzikanten en een hoop creatief talent over de vloer. Door de jaren heen is er dan ook een zekere expertise opgebouwd in het stimuleren, inspireren en begeleiden van dat talent. Om dat meer te stroomlijnen, bedacht Het Depot samen met Poppunt en de provincie Vlaams-Brabant de Depot Academy.
Depot-Academy-logo
In een klimaat waar jonge muzikanten en artiesten soms héél vroeg worden opgepikt en gelanceerd, wil de Depot Academy een broeihaard zijn voor creativiteit, waar bands en muzikanten met potentieel zich ongestoord en organisch kunnen ontwikkelen. Met dat doel voor ogen worden onder de noemer ‘Depot Academy’ een aantal activiteiten meer gekaderd binnen deze doelstelling.

Alle activiteiten rond muziekeducatie en coaching worden gefocust op het jong muzikaal talent, ook vanuit henzelf vertrekkend. Minder top down, veeleer adviserend en ondersteunend werken, hen in contact brengen met de juiste mensen en tools aanreiken aan muzikaal talent met ambitie om zichzelf beter te ontwikkelen. Meer dan ooit wordt er ook gezocht naar wisselwerkingen tussen al de activiteiten binnen Depot Academy en zullen workshops, stages, speelkansen, lessen op maat, coachingtrajecten, infosessies en themadagen …. inhaken op elkaar.

Om dit alles nog te versterken verstevigt Het Depot haar samenwerking met Poppunt als strategische partner in de uitwerking van het programma van Depot Academy. Poppunt zal niet alleen communicatief ondersteunen via hun community van jong muzikaal talent, maar zal ook in Het Depot zelf een presentatieplek hebben voor infosessies, masterclasses, e.a.

Voor meer info over de activiteiten van de Academy kan je een kijkje nemen op de website van Het Depot.