LOOF! Selectiedag

Het Depot en Poppunt nemen beloftevolle songmakers mee op songwriting camp met LOOF!

Van 9 tot 12 mei trekken Het Depot en Poppunt eropuit met acht beloftevolle songmakers(duo’s). Voor de artistieke coaching strikten we niemand minder dan Charlotte Adigéry en David Poltrock. Onder hun deskundige leiding kunnen de deelnemers hun songwritinghorizon verbreden. Piet Bekaert (The Right People), Frederik Meeuwis (Sabam), Simon Lamont (Gentle management) en An Lesneuck (V2 records) verzorgen enkele zakelijke sessies rond auteursrechten, publishingcontracten, platencontracten en het managen van een artiest.

Van singer-songwriters tot beatmakers, rappers of Ableton-knutselaars: iedereen die tussen de 16 en 30 jaar is en zelf muziek schrijft, kon zich via vi.be inschrijven voor LOOF!. De geselecteerden gaven het beste van zichzelf tijdens de live auditie in Het Depot. De gelukkigen die meegaan naar de Ardennen zijn Aarde aan Daan, Anysa, Bonzo, Camille Camille (finaliste De Nieuwe Lichting 2019), Ikraaan, Mooneye (winnaar De Nieuwe Lichting 2019), Moody Mae en she bad (winnaar Rockvonk 2017).

Zij mogen zich verwachten aan een traject vol songwriting, interessante ontmoetingen en advies over hun muzikale pad. Verder komen ook Filip Tanghe (sound engineer en live coach van bands als Balthazar, Warhaus en Tamino) en Werner Dewachter (Busker) langs voor een feedbackronde met live focus.

Met dank aan Roland en SABAM For Culture.