Camille Camille tijdens LOOF! 2019

Camille Camille naar Talent Development Week

Excite, languit ‘Exchange of International Talent in Europe’, is een uitwisselingsproject waarbij negen Europese muziekorganisaties (waaronder Poppunt) sinds 2009 beloftevolle bands op hun eerste buitenlandse avontuur sturen. Daarnaast organiseert het netwerk nu voor de tweede keer een Talent Development Week. Van 3 tot 7 juli neemt de Belgische artieste Camille Camille deel aan de TDW in Göteborg.

Deze week vliegen vijf artiesten en vijf experts uit verschillende landen naar Göteborg. De Zweedse Excite partner KulturUngdom stelde een gevarieerd programma samen om zowel de songwriting skills van de artiesten naar een hoger niveau te tillen als hun professionele carrière verder uit te bouwen. De artiesten mogen zich verwachten aan workshops, schrijfsessies, opnames in de Nacksving Studios en een livesessie in Röda Sten. Verder krijgen ze een tour in Pustervik, één van de grootste clubs in Göteborg. Om de week af te sluiten stellen de artiesten hun songs voor tijdens een show.

De TDW kadert in het groeiparcours van Camille Camille die eerder dit jaar ook deelnam aan LOOF!, het songwriting camp van Het Depot en Poppunt. De deelnemende artiesten uit de andere landen zijn JSSY (NL), Rossman (NO), Sarah Muldoon (DE) en Nathan Aeli (SE). 

Jan Viggria (BE) Ton van der Werf (NL), Nicholas Van Eck (NO), Anders Lagerfors (SE) en Emma Elstner (SE) helpen de artiesten en geven workshops. Ton deelt zijn expertise over management, booking, performing en marketing. Jan (The Guru Guru, Statue en Viggria) is gitarist, leraar, producer, sound engineer (studio) en singer-songwriter. Nicholas  (I am K) werkt als muziekindustrie adviseur/mentor en managet twee artiesten bij Arise Management. Hij is dit jaar ook verantwoordelijk voor de conferentie tijdens het showcasefestival Sørveiv. Producer/mix engineer/songschrijver Anders werkte mee aan een hele resem succesvolle albums in uiteenlopende stijlen. Vandaag vind je hem in de legendarische Nacksving Studios. Emma is de eigenaar en oprichtster van Blackbird Artists, een onafhankelijk booking- & management agency. Vroeger werkte Emma voor The Agency Group (nu United Talent Agency) met acts als Opeth, The Hives en A Day To Remember.

Meer info over Excite: www.excitemusic.eu