Byron Bay op buitenlandse tour dankzij crowdfunding

ByronBayonTour17van1.142151Zelf een Spaanse tour in elkaar boksen terwijl je amper bekomen bent van de finales van Humo’s Rock Rally én De Nieuwe Lichting. Aan ambitie geen gebrek bij de jonge snaken van Byron Bay. Om aan die ambitie geen financiële kater over te houden zette de band een crowdfunding actie op poten. Door online pakketten te verkopen met gepersonaliseerde songs, wegwerpcamera’s en zelfs huiskamerconcerten verzamelden ze genoeg geld om de motor van de tourbus 3500 kilometer lang draaiende te houden.

Van 1 tot 11 juli reed Byron Bay doorheen het Spaanse vasteland in hun eigen tourbus, vergezeld door een lokale tourmanager, fotograaf en technieker. Ondertussen kon het thuisfront het hele avontuur op de voet volgen dankzij de hashtag #bbsp. Op het programma stonden radio-interviews, street performances, en de opnames van een videoclip in de straten van Barcelona. En dan waren er natuurlijk nog de concerten zelf, die doorgingen in zes zorgvuldig geselecteerde muziekclubs. 

Aan zo’n ambitieus plan hangt natuurlijk een prijskaartje. Daarom zette Byron Bay een crowdfunding actie op poten. Via Youtube, Facebook, Instagram en Twitter werd een oproep gelanceerd om de band een financieel duwtje in de rug te geven. In ruil daarvoor kregen fans een exclusief item, waaronder gepersonaliseerde songs, huiskamerconcerten en wegwerpcamera’s die meegaan op tournee. En met succes! Byron Bay klokte af op 780 euro, meer dan 150% van het oorspronkelijke doel van 500 euro. Maar liefst 30 ‘contributors’ droegen hun steentje bij.