romanie (vi.be/romanie)

Vi.be-artiesten busken op Dranouter en Leffingeleuren

Ook deze zomer heisen Festival Dranouter en Leffingeleuren vi.be-artiesten op een podium die zich willen wagen aan de nobele kunst der straatmuziek aka busking. Zo organiseert het Streekfonds West-Vlaanderen onder de vleugels van Dranouter Festival voor het 4e jaar op rij een buskerpodium ten voordele van De Muziekbank. Het ingezamelde geld wordt gebruikt om instrumenten aan te kopen voor kansarme jongeren en financiële steun te verlenen aan muziekworkshops. Het Buskerpodium bevindt zich langs de toegangsweg naar het festivalterrein en is gratis toegankelijk.

Met Busker Street, het 4e podium van Leffingeleuren, keert ook Muziekclub De Zwerver terug naar de basis: het dorpsplein als speelplek voor singer-songtalent. Een stem, een gitaar, een song, maar ook beats en rhymes en vele andere vormen zijn welkom. Afgelopen edities speelden opkomende namen als Josefien Deloof, EMY en Mooneye zich hier in de kijker.

Beide vi.be-oproepen zijn ondertussen afgerond. Na de beraadslaging, het verdict:

Dranouter Festival 20192 t.e.m. 4 augustus

  • Vrijdag 2/8: One With The Blues, PINGPONGCLUB, Tars, Mihman, Evie
  • Zaterdag 3/8: Melting Baskets, Brent Buckler, Elise K, LEAVS, Sleep Deprivation Squad, Thunder Eyes
  • Zondag 4/8: Aster, Michiel Geluykens, Sarah Espour, watchoutforthegiants, Kirri’s Travelin’ Kitchen Jam, Hyde The Jekyll

Facebook – RSVP

Leffingeleuren 201913 t.e.m. 15 september

Dit jaar selecteerde de jury uit maar liefst 157 inzendingen 15 beloftevolle acts voor de 6e editie van Busker Street: Bosum, Koebeest, L.I.N.A.R.D, Toffinoff, PINGPONGCLUB, Aster, Baltimore, Meskerem Mees, Isadore, Flying Rhinos, ISAAK, Red Stags, Lone Wolf en romanie. De tijdsschema’s worden binnenkort bekendgemaakt.

Facebook – RSVP

Allen richting West-Vlaanderen. Support your busking scene!