Print

Brussels by night

Ook in 2018 vestigt Amsterdam Dance Event haar festivalhart in de Brakke Grond. Het uitgelezen moment om de blik van dance-lievend Nederland en verre omstreken op Vlaanderen en bij uitbreiding de rest van ons Belgenland te richten. Vorig jaar bundelden Poppunt en de Brakke Grond de krachten al met het grootste clubfestival ter wereld, dit jaar breiden we ons team uit met Sabam For Culture, Kunstenpunt en Wallonie-Bruxelles Musique.

Vanaf woensdag 17 t/m zondag 21 oktober staat Amsterdam voor de 23ste keer in het teken van elektronische muziek in clubs, op podia, kelders en daken verspreid over de stad, tijdens Amsterdam Dance Event. Als Festival Hangout van ADE 2018 bevindt de Brakke Grond zich in het hart van het showcasefestival, een kans om onze artiesten op de kaart te zetten die we niet onbenut laten. Dat doen we niet alleen tijdens ADE Sound Lab in de Brakke Grond zelf, maar we trekken ook de deur uit om onze artiesten op ander interessant grondgebied te vestigen.

Vanuit verenigde krachten ligt de focus dit jaar op Brussel, een hoofdstad met een boeiend en divers nachtleven, dat voor de buitenwereld echter zo ondoordringbaar lijkt. Brussels By Night haalt een week lang Brusselse smaakmakers als Haring, Liyo (HE4RTBROKEN), Ssaliva, Simon Hold, Golin en Weird Dust naar Amsterdam. Artiesten die alles in huis hebben om de grote oversteek te maken. Verder host Koen Galle een panel over het Brusselse nachtleven, in de Brakke Grond tijdens ADE Soundlab. Een volgende stap in onze duurzame samenwerking met het internationaal gerenommeerde festival.

Naast het organisch inpassen in en aanvullen van het programma dat ADE neerzet in de Brakke Grond zijn er ook samenwerkingen met Amsterdamse en internationale spelers als Into The Woods en Subbacultcha. Geheel in lijn met het muziekbeleid van de Brakke Grond verlaten we dus ook het pand om artiesten precies op die plekken neer te zetten waar ze het best tot bloei komen. Zo speelt Haring op zaterdag 20 oktober een live-show op de Into The Woods Weekender, die plaatsvindt op de NDSM-werf en host Subbacultcha zondag 21 oktober een BXL L.A.N. avond in Garage Noord. Een mooie uitbreiding van een samenwerking waar we met gepaste trots naar uitkijken.

Tot slot opent de Brakke Grond in samenwerking met Poppunt, Sabam For Culture, Kunstenpunt en Wallonie-Bruxelles Musiques op vrijdagavond 19 oktober de deuren voor de Belgische en internationale sector. Friet, stoofvlees en bier die naam waardig verzekerd!


ADE Sound Lab vestigt zich dus opnieuw in de Brakke Grond en vormt zo een plek waar avontuurlijke producers en dj’s zichzelf kunnen onderdompelen in sound en tech. Al vier edities lang is Sound Lab het spannendste onderdeel van het showcasefestival, met masterclasses, modulaire synths, demo pitches en music talks met grootheden als de gebroeders Soulwax, Tiga en Philip Glass. Dit jaar verwelkomt ADE o.a. Bonobo. Geen slecht gezelschap voor onze Brusselaars om in te vertoeven, lijkt ons.