ADE_Digital3

Brusselse nachtleven in de kijker op Amsterdam Dance Event

Ook in 2018 vestigt Amsterdam Dance Event haar festivalhart in de Brakke Grond. Het uitgelezen moment om de blik van dance-lievend Nederland en verre omstreken op Vlaanderen en de rest van België te richten. Vorig jaar bundelden Poppunt en de Brakke Grond reeds de krachten met het grootste clubfestival ter wereld, dit jaar breiden we ons team uit met Sabam For Culture en Belgium Booms (Kunstenpunt & Wallonie-Bruxelles Musiques).

Vanaf woensdag 17 t/m zondag 21 oktober staat Amsterdam voor de 23ste keer in het teken van elektronische muziek in clubs, op podia, kelders en daken verspreid over de stad, tijdens Amsterdam Dance Event. Als Festival Hangout van ADE 2018 bevindt de Brakke Grond zich in het hart van het showcasefestival, een kans om onze artiesten op de kaart te zetten die we niet onbenut laten. Dat doen we niet alleen tijdens ADE Sound Lab in de Brakke Grond zelf, maar we trekken ook de deur uit om onze artiesten op ander interessant grondgebied te vestigen.

Vanuit verenigde krachten ligt de focus dit jaar op Brussel, een hoofdstad met een boeiend en divers nachtleven, dat voor de buitenwereld echter zo ondoordringbaar lijkt. Brussels By Night haalt een week lang Brusselse smaakmakers als Haring, Monolithe Noir, Liyo (HE4RTBROKEN), ssaliva, Victor De Roo, Golin en Weird Dust naar Amsterdam. Artiesten die alles in huis hebben om de grote oversteek te maken.

In de Brakke Grond tijdens ADE Sound Lab host Koen Galle een panel over het Brusselse nachtleven en cureert Sjamsoedin een Modular Synth showcase opgebouwd rond drie Brusselse producers. Een volgende stap in onze duurzame samenwerking met het internationaal gerenommeerde festival.

Naast het organisch inpassen in en aanvullen van het programma dat ADE neerzet in de Brakke Grond zijn er ook samenwerkingen met Amsterdamse en internationale spelers als Into The Woods, Radio Radio en Subbacultcha. We verlaten dus de Brakke Grond om artiesten precies op die plekken neer te zetten waar ze het best tot bloei komen. Zo speelt Haring op zaterdag 20 oktober een liveshow op de Into The Woods Weekender, die plaatsvindt op de NDSM-werf, neemt Kiosk Radio een hele dag de live stream DJ bar Radio Radio over en host Subbacultcha zondag 21 oktober een BXL L.A.N. avond in Garage Noord met een volledig Brusselse line-up. Een mooie uitbreiding van een samenwerking waar we met gepaste trots naar uitkijken.

Tot slot opent de Brakke Grond in samenwerking met Poppunt, Sabam For Culture, Kunstenpunt, Wallonie-Bruxelles Musiques en last but not least ADE Pro op vrijdagavond 19 oktober de deuren voor de Belgische en internationale sector. Friet, stoofvlees en bier die naam waardig verzekerd!

ADE Sound Lab vestigt zich dus opnieuw in de Brakke Grond en vormt zo een plek waar avontuurlijke producers en dj’s zichzelf kunnen onderdompelen in sound en tech. Al vier edities lang is Sound Lab het spannendste onderdeel van het showcasefestival, met masterclasses, modulaire synths, demo pitches en music talks met grootheden als de gebroeders Soulwax, Tiga en Philip Glass. Dit jaar verwelkomt ADE o.a. Bonobo. Geen slecht gezelschap voor onze Brusselaars om in te vertoeven, lijkt ons.


BRUSSELS BY NIGHT (rsvp)

woe 17/10

  • 14u – 21u: Kiosk Radio ruilt haar kiosk in het Brusselse Warandepark in voor de gloednieuwe live stream DJ bar Radio Radio en brengt AliA, Victor De Roo, Soumaya Phéline en DJ Vega mee. (Radio Radio, Westerpark)
  • 21u – tbc: Om 21u geeft Kiosk Radio de decks door aan Kong & Gratts (Ensemble) en de Amsterdamse Brusselaar Rey Colino (Kalahari Oyster Cult). (Radio Radio, Westerpark)

Vrij 19/10

  • 15u – 16u: Panel ‘Brussels By Night’, gehost door Koen Galle, met Gilke Vanuytsel (Beursschouwburg), Geoffroy Dewandeler (Mugwump) en Baptiste Pinsard (Nuits Sonores). (de Brakke Grond)
  • 17u – 18u: In The Studio With Simon Halsberghe. (de Brakke Grond)
  • 18u – 20u: Network drink supported by ADE Pro (de Brakke Grond)
  • 20u – 24u: Edison Jams x Brussels by Night: Modular Sessions at ADE Sound Lab, gecureerd door Sjamsoedin met o.a. Simon Halsberghe, Monolithe Noir en Weird Dust. (de Brakke Grond)

Zaterdag 20/10

  • 14u30 – 15u30: Haring (live) op Into The Woods Weekender. (NDSM werf)

Zondag 21/10

  • 22u – 04u: L.A.N. BXL met Liyo Gong, ssaliva, Golin en Slagwerk. In samenwerking met Subbacultcha en Garage Noord. (Garage Noord)

Brussels By Night presents AliA, DJ Vega, Golin, Haring, Kiosk Radio, Kong & Gratts, Liyo Gong, Monolithe Noir, Rey Colino, Simon Halsberghe, Slagwerk, Soumaya Phéline, ssaliva, Victor De Roo, Weird Dust.

Ontdek via Brussels by Night niet enkel Brusselse dj’s & producers, maar alle Belgen op ADE. Van Charlotte De Witte in Amsterdam-Centraal tot SKY H1 in De School. Een overzichtje vind je hier