Telex-MusicDeclaresEmergency-FB

Britse artiesten en sector verenigd in strijd tegen klimaatopwarming

In het Verenigd Koninkrijk hebben honderden artiesten, professionals en organisaties uit de muzieksector zich verenigd in de strijd tegen klimaatverandering. Het initiatief wordt getrokken door een aantal grote artiesten (Radiohead, Imogen Heap, Jon HopkinsBonobo, …), maar ook labels, managers, publishers, concertzalen en festivals doen mee. Music Declares Emergency (MDE) wil vooral het gebrek aan maatregelen van hogerop aankaarten, maar stelt ook een hele resem aan concrete acties voor om groener te werk te gaan als individu of organisatie.

Artiesten worden aangemoedigd om de problematiek te blijven aankaarten, tijdens concerten of daarbuiten. Merchandise kan zeker wat duurzamer geproduceerd en verdeeld worden. Denk ook aan de miljoenen plastieken flesjes die verspild worden. Binnenkort ook drinkbussen op het podium? Wordt bij tourplanning ook rekening gehouden met de uitstoot?

Alle tips en meer informatie vind je terug op hun website, waar je ook kan intekenen om op de hoogte te blijven. Poppunt is alvast fan!