Breng Reveil naar jouw gemeente

Op 1 november vindt Reveil voor de vijfde keer plaats. Het project van De Nieuwe Lichting-winnaar Zinger laat begraafplaatsen heropleven met muziek en lokale levensverhalen. Artiesten in heel Vlaanderen en Brussel spelen rond zonsondergang een minibuskerconcert als persoonlijk eerbetoon. Reveil events variëren van kleine korte buskersessies onder vrienden tot grotere evenementen tot 2300 toeschouwers. De voorbije edities creëerden ze ingetogen muzikale vlammetjes in bijna 1 op de 4 gemeentes in Vlaanderen.

Dit jaar gooit vzw Reveil het evenwel over een andere boeg: de organisatie roept mensen op om zélf een lokaal Reveil event te organiseren in hun gemeente.

Artiesten, dichters en vertellers die graag in de voetsporen willen treden van Ozark Henry, Niels Destadsbader, Marble Sounds, Milo Meskens, Jan Swerts, Isbells, Sioen, Amenra en vele anderen, kunnen zich inschrijven via www.reveil.org.


Praktisch

Reveil events moeten aan enkele voorwaarden voldoen:

  • Muzikanten brengen tussen 17 en 18 uur enkele serene en ingetogen akoestische songs op hun lokale begraafplaats en worden soms afgewisseld met lokale levensverhalen.
  • De events moeten 100% non-commercieel blijven en artiesten mogen niet worden betaald voor dit persoonlijke eerbetoon.

Reveil vzw staat de bands en gemeenten bij met tips en advies, creëert een Facebook event voor elke deelnemende gemeente en zorgt voor promotie via nationale en regionale pers. 

Wie graag wil meewerken, kan zijn of haar gegevens achterlaten op www.reveil.org.