Boomtown zkt. programmatoren Alles Kan

U leest het goed. Boomtown, het vijfdaagse muziekfestival dat elk jaar plaatsvindt tijdens de Gentse Feesten, is zoals steeds op zoek naar jong talent. Jonge muzikanten en kunstenaars krijgen tijdens het festival een platform om hun kunnen te tonen. Maar niet enkel jonge artiesten krijgen een kans, Boomtown heeft ook àchter de schermen plaats voor jong talent.

Daarom zoekt Boomtown ook dit jaar naar twee jonge programmatoren die een mooie affiche voor het Alles-Kanluik tijdens het festival kunnen samenstellen.
Alles Kan is een projectsubsidie van de jeugddienst van Stad Gent, die als doel heeft jong talent de nodige kansen te geven. Ook Boomtown voorziet met de steun van Alles Kan een aantal podiumplaatsen voor jong talent. 

Concreet zoekt het festival twee mensen om de programmatie van die jonge bands tot een goed einde te brengen: selecteren van een 15-tal jonge bands/artiesten en hen een passende plaats geven binnen de Boomtown-programmatie, maar ook voor het opvolgen van de promotie, communicatie en productie. Boomtown biedt dus een leerrijke ervaring, waarbij niet enkel het artistieke aspect aan bod komt. Uiteraard wordt hierbij gezorgd voor de nodige professionele begeleiding.

Klinkt dit je als muziek in de oren, stuur dan voor 28 februari je kandidatuur + motivatie naar bert@boomtownfestival.be.

Voorwaarden:

  • je bent tussen de 18 en 25 jaar oud
  • je weet wat leeft in België qua jong talent en hebt een brede maar eigenzinnige visie op muziek
  • je kunt tijdens Boomtown zelf ook aanwezig zijn (21 – 25 juli 2014)