Telex-bezoekersprogrammas-PPbe

Internationale bezoekersprogramma’s op Dranouter en Boombal

Na Festival Dranouter is het weer zover! Dit weekend zullen drie Europese  muziekprofessionals dankzij onze internationale bezoekersprogramma’s kunnen proeven  van de beste Vlaamse folk op Boombal Festival. De gelukkigen zijn de artistieke directeur &  de programmator van het CaDansa Festival in Steenwijk en de programmator van Tanz &  Folk Festival Berlin. Zij kunnen op onze uitnodiging drie dagen lang genieten van concerten  van Hartwin D’Hoore, Katla, Les Bottines Artistiques, Loogaroo, Me Guusta, NaragoniaSanseveria, … die sowieso epic zullen worden!

Ho maar. Misschien even een korte toelichting voor diegenen die nu denken  “Bezoekerswat?!”?

In het kader van onze gloednieuwe internationale werking en de uitbreiding van Poppunt’s opdracht naar alle niet-klassieke genres, nodigen we deze zomer en dit najaar enkele  internationale muziekprofessionals (pers, programmatoren, promotors, bookers, … you  name it) uit op verscheidene interessante folk-, jazz- en wereldmuziekevenementen die een  groot aantal Vlaamse of Brusselse bands op het programma hebben staan. Deze pro’s worden  vanzelfsprekend geselecteerd in nauw overleg met de event-organisatie en bands zelf. Het  doel van dit alles is immers om hen een duwtje in de rug geven: hun speelkansen in het  buitenland vergroten en hun professioneel netwerk uitbreiden.

De eerste internationale bezoekersprogramma’s dit jaar vonden plaats begin deze maand  tijdens en in samenwerking met Festival Dranouter. Een succeseditie!

Henk Schoute (Zeeland Nazomerfestival, Middelburg), Henk Lammers (Paco Plumtrek,  Almelo), Geert Oude Weernink (Trad.It!, Groningen), Katch Holmes (Knockengorroch World Ceilidh Festival, UK) en Tom Sherlock (artist manager, UK). Deze vijf vakmensen werden 3 en  4 augustus uitgenodigd op Festival Dranouter om de concerten van Tenorin, Eva De RoovereNaragonia en Hot Griselda bij te wonen. Daarnaast konden ze tijdens een informele drink  kennismaken met de aanwezige nationale delegates, muzikanten, de festivalorganisatie en  natuurlijk ook elkaar.

Al bij aankomst konden de gasten hun verwondering over de grootte  van het festival en de uitstekende line-up niet onderdrukken: “Belgian Folk is alive!”. En dit  aanstekelijk enthousiasme bleef aanhouden tot op het einde van hun bezoek. Er werd  genoten van het lekkere eten en de lekkere Belgische bieren, het stralende weer, de  fantastische concerten, de unieke concertlocaties (zoals De Kerk), de fijne gesprekken, … Cd’s en contactgegevens werden uitgewisseld en plannen werden gesmeed, zelfs tussen de  gasten onderling. Elke band had op het einde van het festival minstens één festival of  manager ‘hooked’. Missie geslaagd!

Dat de Boombal editie even vruchtbaar mag zijn. Wij hebben er alvast zin in!