blackwave.

Met Belgium Booms naar The Great Escape 2019

Van 9 tot 11 mei 2019 vindt The Great Escape Festival plaats in Brighton. Het showcasefestival biedt jaarlijks een internationaal podium aan om en bij de 500 muziekacts van over de hele wereld, op meer dan 30 concertlocaties. Dit jaar spelen onder meer blackwave., Whispering Sons en Brutus ten dans. Vijf professionals uit de Vlaamse muzieksector krijgen de kans om mee op ontdekking te gaan.

Naast een internationaal startblok voor bands wil The Great Escape ook de recente trends en hete hangijzers van de muziekindustrie ter discussie stellen op de TGE Convention. Dit jaar gebeurt dat in samenwerking met CMU Insights. Hot topics op de conferentie zijn dit jaar onder meer streaming-inkomsten en de partner panels van de Association Of Independent Music.

De focus van TGE ligt op acts en trends die relevant zijn voor de Angelsaksische, West-Europese en Chinese muziekindustrie. Maar het festival stelt zich open voor bands en bezoekers uit heel Europa en daarbuiten. Vlaamse muziekprofessionals die willen deelnemen aan de showcases, conferenties en netwerkmomenten krijgen een accreditatie aangeboden, met dank aan Flanders House UK.

Praktisch

Concreet kunnen we ondersteuning bieden voor 5 muziekprofessionals zonder structurele subsidie, of met een structurele subsidie minder dan € 200.000:

    • Accreditatie voor het TGE showcasefestival
    • Toegang tot de hele conferentie

Kandidatuur en inschrijving

Stel je kandidaat door voor zondag 24 maart om 12u ‘s middags een korte motivatie (max. een halve A4) te mailen naar Nico Kennes. Besteed voldoende aandacht aan waarom The Great Escape – en niet een ander showcase festival – voor jou het meest geschikt is om je internationale netwerk uit te breiden.

Meer informatie

greatescapefestival.com

Contact

Nico Kennes

Poppunt en de niet-klassieke muziekwerking van Kunstenpunt worden ondergebracht in één aanspreekpunt voor de niet-klassieke muziek. De nieuwe organisatie maakt een doorstart in het najaar van 2019. Ondertussen kan je steeds terecht bij je vertrouwde Belgium Booms-contactpersonen Nico Kennes en Wouter Degraeve.