Whispering Sons © Karsten Jahnke Konzertdirektion

Met Belgium Booms naar Reeperbahn 2019

Van 18 tot 21 september 2019 vindt het Reeperbahn Festival plaats in Hamburg. Het showcasefestival biedt jaarlijks een internationaal podium aan om en bij de 500 muziekacts van over de hele wereld, op meer dan 90 concertlocaties. Dit jaar spelen onder meer Whispering Sons en Black Mirrors ten dans. Vijf professionals uit de Vlaamse muzieksector krijgen de kans om mee op ontdekking te gaan.

Met zo’n 40.000 muziekliefhebbers en 4.700 professionele delegates is Reeperbahn het grootste club- & showcasefestival in Duitsland. Overdag pakt het festival uit met tal van debatten, presentaties en netwerkmomenten. ’s Avonds is er een uitgebreid showcaseprogramma voor internationaal opkomend talent.

Poppunt is aanwezig om de Belgische showcases te ondersteunen met een Belgium Booms-campagne, i.s.m. Wallonie-Bruxelles Musiques en met ondersteuning van SABAM for Culture. Daarnaast bieden we vijf Vlaamse muziekprofessionals die willen deelnemen aan de showcases, conferenties en netwerkmomenten een accreditatie aan (met dank aan de Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering in Duitsland).

Praktisch

Concreet kunnen we ondersteuning bieden aan 5 muziekprofessionals zonder structurele subsidie, of met een structurele subsidie minder dan € 200.000:

  • Accreditatie voor het Reeperbahn showcasefestival
  • Toegang tot de hele conferentie

Kandidatuur en inschrijving

Stel je kandidaat door voor zondag 14 juli om 12u ‘s middags een korte motivatie (max. een halve A4) te mailen naar Nico Kennes. Besteed voldoende aandacht aan waarom Reeperbahn Festival – en niet een ander showcase festival – voor jou het meest geschikt is om je internationale netwerk uit te breiden. Beschrijf bondig je concrete plannen in de GSA-regio (Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk).

Meer informatie over Reeperbahn Festival.

Contact: Nico Kennes