jazzahead PP

Poppunt zet Belgian Jazz in de kijker op jazzahead!

Van 25 tot 28 april vindt in Bremen het jaarlijkse showcasefestival jazzahead! plaats – zowat dé ontmoetingsplaats voor de internationale jazzscene. Het programma van jazzahead! bestaat uit concerten, showcases, rondetafelgesprekken, lezingen, netwerkmomenten, awards en een professionele beurs. Onder de noemer Belgian Jazz zal Poppunt er – samen met onze collega’s van Wallonie-Bruxelles-Musique – een koepelstand voorzien voor alle aanwezige Belgische jazzprofessionals. Jazzahead! selecteerde twee Belgische groepen voor de showcase op donderdag 26 april: Flat Earth Society en MDCIII. Die dag organiseren we aan onze stand ook een netwerkmoment/receptie met Belgische bieren.

Flat Earth Society is, bij gebrek aan een beter woord, een atypische band. Wat begon als een trio is ondertussen uitgegroeid tot een bende van 14 artiesten, wiens charisma en expressiviteit minstens even belangrijk zijn als hun vaardigheden. Hun laatste worp heet ‘Boggamasta en toont opnieuw dat hoewel FES zijn strepen dubbel en dik heeft verdiend, ze zichzelf nooit té serieus nemen.

MDCIII, een van Mattias De Craenes vele projecten, is de tweede Belgische naam. De saxofonist van Nordmann laat het samenspel tussen drums en saxofoon primeren door met maar liefst twee drummers op te treden. Dansende Beren gaf het album ‘Dreamhatcher van de Gentenaar de volle vijf sterren en prees het de hoogte in als “meer dan een album, het is een totaalervaring”.

Timings – 26 april

16u00: Netwerkmoment/drink aan Belgische stand
18u00: Showcase FES in Hall 7.1
23u30: Showcase MDCIII in Hall 7.1

Lees ook:

The Great Escape kleurt Belgisch