JW

BE For Music x Jonge Wolven/Jeunes Loups

Vrijdag starten de Gentse Feesten, en naar aloude traditie betekent dat ook het de start van het nationaal concours Jonge Wolven/Jeunes Loups, georganiseerd door Trefpunt vzw. Van 19 juli t.e.m. 27 juli strijden 18 groepen in de befaamde Spiegeltent voor de titel van Jonge Wolf. Nieuw dit jaar: naast Waals talent kan ook Zeelands talent meedingen voor de hoofdprijs, én er zijn ook prijzen per landsdeel. Uitwisseling over de taalgrens, quoi?

Aanschouw de 18 geselecteerden: Smelly Kitchen, De Hobbyisten, Femke BunAAD, jakbrol, C is for Noir, Sheids, Stickman & Stockholm, JARVIN, Kloothommel, M.CHUZI, Bluebird, Men In Tears, Aarde aan Daan, A12, JAKOMO, MVNSI en Spagguetta Orghasmmond.

TIMETABLE (Elke dag van 18u30 – 19u30)  
19/7: AAD – C is for Noir
20/7: Smelly Kitchen – JAKOMO
21/7: Kloothommel – De Hobbyisten
22/7: Bluebird – Aarde aan Daan
23/7: Sheids – Men In Tears
24/7: M.CHUZI – MVNSI
25/7: A12 – JARVIN
26/7: Spagguetta Orghasmmond – Femke Bun
27/7: jakbrol – Stickman & Stockholm
28/7: Prijsuitreiking

De Jonge Wolf 2019 gaat naar huis met een tournée door Vlaanderen, Wallonië en Zeeland, een livesessie op Urgent.fm en een waardebon van €250 in Key Music. Maar er zijn ook prijzen per landsdeel. Zo zal er één winnaar zijn voor Vlaanderen, één voor Wallonië en één voor Zeeland. 

In het kader van BE For Music (de samenwerking tussen Poppunt en Court-Circuit die de muzikale grenzen tussen Vlaanderen & Wallonië wil doorbreken) worden extra prijzen uitgereikt: 
Stoemp!-prijs: één van de 18 bands wint een plek in het Brusselse Caféconcertencircuit van Poppunt (voorjaar 2020) 
Beauraing Is Not Dead: één van de 18 bands wint een spot op dit fantastische festival in Beauraing.
SillyConcerts: één van de 18 finalisten mag spelen op deze concertplek in Silly.