Poppunt met BE for Music en Excite te gast op Glimps

Op vrijdag 11 december komen we met Poppunt alweer uit ons kot. Exact een jaar nadat we BE for Music lanceerden op Glimps in Gent, zijn we alweer te gast op het showcasefestival. Deze keer hosten we de Trefpunt-zaal in de naam van BE for Music én Excite. 

Samen met Clubcircuit, Club Plasma en Court-Circuit lanceerden we vorig jaar BE for Music op Glimps. Onder die noemer werken we sindsdien samen om talent en knowhow uit te wisselen over de taalgrens heen, en zo van het Belgische muzieklandschap een meer samenhangend geheel te maken. Dit jaar presenteren we ieder een band van onze kant van het land: Poppunt brengt Bazart mee, Court-Circuit schotelt Alaska Gold Rush voor.

Bazart (vrijdag 11 dec, 23.20u – Trefpunt) is allesbehalve een doorsnee Nederlandstalige band. Gekenmerkt door hun sterke samenzang, complexe melodieën en elektronische nuance brengt Bazart donkere indiepop in de moedertaal. De muzikale invloeden variëren van The National tot Yeasayer maar evengoed van Spinvis tot Gorky. Laatste wapenfeit van het vijftal zijn drie succesvolle supports van Oscar & The Wolf. Hun eerste single Tunnels stond wekenlang in De Afrekening van Studio Brussel en was onder meer te horen op Radio 1. Denk Engelstalige muziek maar dan in het Nederlands.

Alaska Gold Rush (vrijdag 11 dec, 20.30u – Trefpunt) is het verhaal van twee goudzoekers die hun schoppen en houwelen verpandden in ruil voor een gitaar en een drumstel. Hun muziek is de ontmoeting van Amerikaanse muziek, van blues uit de jaren ’20 tot folk uit de sixties, en de energie van de huidige indie. Hun enige compagnons op die reis zijn dat drumstel en die gitaar, en ze deden intussen onder meer al Les Nuits en de AB aan.

Daarnaast zijn we ook met Excite te gast op het Trefpunt-podium; een uitwisselingsproject dat we bij Poppunt in 2009 met vier andere Europese organisaties opstartten en dat intussen al acht landen aan boord heeft. Rep je om 21.50u naar Trefpunt voor de Denen van Keep Camping.

Keep Camping (vrijdag 11 dec, 21.50u – Trefpunt) is een vijftal uit Denemarken, dat in het Noorden al hoge ogen gooide (niet proberen uit te spreken als u West-Vlaams bent). Hun bekendste single aldaar heette Dance, en die titel wond er hoegenaamd geen doekjes om. Want hoewel ze beweren gevoelige jongens te zijn, zijn ze toch bepaald niet vies van een danske. Maar anderzijds toont hun ballad Julia effectief dat ze een band zijn die in staat is om menig meisjeshart zowel te doen im- als exploderen.