Artist Talk met Marc Ribot in Huis 23

MarcRibot-PPnb-medium_notekstMet meer dan 20 eigen albums en samenwerkingen met grootheden als Elvis Costello, Tom Waits, Robert Plant, The Black Keys en nog tal van anderen is Marc Ribot op zichzelf ook een aardige ster aan het muzikale firmament. Ribot is wereldwijd geroemd als gitarist voor zijn zeer herkenbare speelstijl en sound. Nochtans is hij genregewijs niet in een hokje te duwen. Hij speelde in het verleden zowat alle stijlen van jazz, over post-rock en noise tot een exotisch uitstapje met Los Cubanos Postizos. Daarnaast is Ribot ook actief lid van de Content Creators Coalition, een actiegroep die zich inzet voor de betere verloning van artiesten in de digitale wereld. Op maandag 1 februari staat hij voor de derde keer op de planken van de AB. Een niet te missen concert van een meestergitarist en begeesterd artiest.

Voor zijn concert mogen wij hem even aan de tand voelen over zijn inspiraties, de oorsprong van zijn unieke speelstijl, de rol van improvisatie in zijn werk, zijn visie op de veranderende muziekindustrie en dergelijke meer. Sparringpartner van dienst is niemand minder dan onze eigen Belgische gitaarheld Rudy Trouvé. Trouvé maakte destijds het mooie weer bij dEUS en Dead Man Ray en is al 20 jaar de drijvende kracht achter het label Heavenhotel. Hij verzorgt trouwens ook het voorprogramma, van een perfect match gesproken..

Praktisch:

  • Artist talk met Marc Ribot
  • Maandag 1 februari, 18u00
  • Huis 23, Steenstraat 23, 1000 Brussel (boven AB Café)
  • Inkom is gratis maar de plaatsen zijn beperkt, dus graag inschrijven via yannick@poppunt.be (met vermelding ‘Marc Ribot’)

!! Beperkt aantal plaatsen !!