Artist talk met Low in Huis 23

low

Op 31 oktober speelt Low voor de vijfde keer in de AB. Al meer dan 20 jaar staat het koppel Alan Sparhawk & Mimi Parker garant voor pure schoonheid en ingetogen kracht. Tomeloze weemoed en oorverdovende zoetheid, anyone? Hun kenmerk: minimale arrangementen, kristalheldere samenzang en teksten die bol staan van de persoonlijke demonen en existentiële thema’s. Muzikaal vertaalt dat zich in trage, uitgepuurde indierock met stevige knipogen naar de Amerikaanse traditie. Noem het slowcore als je wil, maar liefst niet in het bijzijn van Alan & Mimi zelf, want erg dol zijn ze niet op dat etiket.

Low bracht intussen 11 platen uit; de meest recente, Ones and Sixes, werd opgenomen in de April Base Studios van Justin Vernon en mee geproducet door BJ Burton (The Tallest Man On Earth, Poliça, …) en Glenn Kotche (Wilco). Qua sound is Ones and Sixes back to basics, met de nadruk op 1 gitaar, 2 stemmen en 1 drum, maar door de toevoeging van laagjes galm en knisperende elektronica is de plaat toch weer een interessante evolutie in het rijke Low-oeuvre.

Low en Duyster, dat zijn 2 (of 8, bekijk het hoe je wil) handen op één buik. De band en het radioprogramma delen een lange geschiedenis en een hele hoop respect met en voor elkaar. Niemand beter dus dan Ayco Duyster zelf om een artist talk met Alan en Mimi in goeie banen te leiden. Het gesprek wordt dan ook een ideale opener van een ongetwijfeld prachtige concertavond.

Praktisch:

Artist talk met Low

Zaterdag 31 oktober, 17u30

Huis 23, Steenstraat 23, 1000 Brussel (boven AB Café)

Inkom is gratis maar de plaatsen zijn beperkt, dus graag inschrijven via reservationshuis23@abconcerts.be (met vermelding ‘Low’)

Beperkt aantal plaatsen!