Amplo & Poppunt coachen Jong Muziek op TAZ

Van 25 juli t.e.m. 4 augustus wordt Oostende opnieuw volledig ingepalmd door Theater Aan Zee. Tijdens het festival, dat dit jaar gecureerd wordt door Barbara Raes, is er uiteraard heel veel aandacht voor theater, maar ook de muziekliefhebber wordt verwend. Daar zorgen o.a. de geselecteerde bands in de categorie Jong Muziek voor.

Ook dit jaar selecteerden Wouter Vanmeenen en Lode Pauwels (De Zwerver/Leffingeleuren) 8 bands en muzikanten die volop aan de weg aan het timmeren zijn. Alle 8 spelen ze maar liefst 4 keer op TAZ, telkens in een andere setting. Helemaal op het einde van het festival kiest de jury – Ramses Van den Eede (Hypochristmutreefuzz, Teen Creeps), Jade Corbey (KultuurKaffee VUB) en Niels Commeyne (De Grote Post) – 1 winnaar. Vorig jaar viel GeRoeZeMoeS in de prijzen; dit jaar wordt de selectie gevormd door Vaal, Aarde Aan Daan, Vito, Susobrino, Denali Wrench, Heisa, Ila en Fortress.

Nieuw dit jaar is dat partners Amplo en Poppunt de handen in elkaar slaan om de 8 geselecteerde bands een dag lang coaching en feedback te geven. Op maandag 30 juli, de ‘rustdag’ tijdens TAZ, krijgen ze de gelegenheid om zich uitgebreid voor te stellen aan een panel van professionals uit de muzieksector. Dat panel gaat dan met hen in gesprek en geeft feedback op artistiek en zakelijk vlak. Sound, songstructuur, lyrics, auteursrechten, online présence, juridische structuur, geldzaken, releaseplanning, visie op lange termijn etc.: alles kan aan bod komen. Het panel bestaat, naast Amplo en Poppunt, ook uit Sabam, De Zwerver/Leffingeleuren, de Jong Muziek-jury en Musickness, het managementkantoor van o.a. dEUS, Admiral Freebee, Tamino en Faces On TV.

De winnaar van Jong Muziek op TAZ#2018 kennen we op zaterdag 4 augustus. Die band of artiest mag o.a. spelen op Leffingeleuren, krijgt een residentie inclusief opnames in De Grote Post, mag een sessie opnemen voor Sabam en wordt uiteraard ook verder door Poppunt en Amplo ondersteund & begeleid.