ADE, Poppunt en de Brakke Grond bundelen de krachten

Als festivalhart van ADE 2017, richt de Brakke Grond de blik van dance-lievend Nederland en verre omstreken op Vlaanderen, in samenwerking met Poppunt en Amsterdam Dance Event.


Vlaams Cultuurhuis richt als festivalhart van ADE 2017 de blik op Vlaanderen

Vanaf woensdag 18 t/m zondag 22 oktober staat Amsterdam voor de 22ste keer in het teken van elektronische muziek in clubs, op podia, kelders en daken verspreid door de stad, tijdens Amsterdam Dance Event. Als Festival Hangout van ADE 2017 bevindt de Brakke Grond zich in het hart van het grootste clubfestival ter wereld, een kans om Vlaanderen op de kaart te zetten die we niet onbenut laten. Een week lang halen we Gents label Moodfamily naar Amsterdam, dat met artiesten als Stavroz en AMyn in de rangen alles in huis heeft om de grote oversteek te maken. Een eerste stap naar een duurzame samenwerking met een internationaal gerenommeerd festival.

De afgelopen jaren bood de Brakke Grond tijdens Amsterdam Dance Event ruimte aan een groot deel van het Playground-programma en conferentie ADE Green. Dit jaar verwelkomt het Vlaams cultuurhuis als Festival Hangout / festivalhart muzikale enthousiastelingen en professionals, die zich kunnen onderdompelen in ADE Sound Lab. Het Sound Lab mag zich al drie edities lang het spannendste onderdeel van het showcasefestival noemen, met masterclasses, audiovisuele installaties, modulaire synths en music talks met legendes als de gebroeders Soulwax en Tiga.

Wat dit jaar echt bijzonder maakt, is dat de Brakke Grond als festivalhart de blik uitdrukkelijk op Vlaanderen kunnen richten. Samen met Poppunt haalt de Brakke Grond een week lang het Gentse label Moodfamily in huis, dat met artiesten als Stavroz, Harted en AMyn in de rangen helemaal klaar is voor de grote oversteek. ADE Sound Lab vormt een uitermate geschikt decor om de Gentenaars te laten tonen wat ze waard zijn, zo dachten zowel zijzelf, als ADE, Poppunt en de Brakke Grond. Een samenwerking die vertrekt vanuit een organisch inpassen in en aanvullen van het programma dat ADE neerzet in de Brakke Grond. Zo zal team Moodfamily plaatsnemen als jurylid van de demopitches, wordt de DJ booth in onze foyer het toneel voor Vlaams talent dankzij vi.be, met Moodfamily als jury.

Met een showcase van het label openen we ADE Sound Lab 2017 op woensdag, een dag waarop ADE ook legendes als Richie Hawtin en KiNK verwelkomt. Dat en meer binnen de muren van het Vlaams cultuurhuis. Geheel in lijn met het nieuwe muziekbeleid van de Brakke Grond verlaten we ook het pand om artiesten precies op die plekken neer te zetten waar ze het best tot bloei komen. In dit geval: de Into The Woods Weekender, die van vrijdag 20 t/m zaterdag 21 oktober plaatsvindt op de NDSM-werf. Moodfamily members Stavroz, AMyn en Harted vullen zaterdag samen meer dan de helft van een van de stages, een mooie uitbreiding van een samenwerking waar we met gepaste trots naar uitkijken.