Listen

7 things to do @ Listen! Festival

Zak op zaterdag 20 april af naar Listen! Sound District, en wel om deze 7 redenen!

Dj, producer of gewoon een grote voorliefde voor all things electronic? Listen up en hou je agenda vrij op zaterdag 20 april. Poppunt bundelt de krachten met het Brusselse Listen! Festival en tovert de prachtige Sint-Gorikshallen in hartje hoofdstad om tot de Listen! Sound District. Het gloednieuwe daytime ontmoetingspunt van Listen! Festival 2019 met live radio shows, een expo, workshops, lezingen, feedbacksessies, een gear en synth beurs, de Independent Label Market en meer. Kortom, dé place to be voor iedereen into electronic music.

Voor al wie de platen niet meer door de platenbakken kan zien… Deze 7 dingen wil je zeker niet missen! Van professionele feedback op je eigen muziek tot de Boiler Room stage.

1. Feedback. (LSD — 15:00 – 17:00)

Altijd al je muziek willen laten beoordelen door je favoriete dj, producer, booker, radiomaker of promotor? De inschrijvingen voor Feedback door Cellini, Massimo Mephisto van Kompass, DJ Vega en een hoop andere wizards zijn helaas afgelopen, maar niet getreurd! Speciaal voor jou organiseren we ook een feedback on the spot. Je hebt welgeteld 20 minuten om je vragen af te vuren en one-on-one feedback terug te krijgen van de masterminds achter Kiosk Radio of de editor-in-chief van Red Bull Elektropedia.

Ontdek alle panels & info hier

2. Talk. Getting Discovered (LSD — 17:00 – 17:45)

Je producete net een kickass track of nam een killer mixtape op en vraagt je af: Wat nu?

Hoe blink je in godsnaam uit tussen al die getalenteerde dj’s en producers? Hoe overtuig je promotors, krijg je een maandelijkse online radioshow of word je opgemerkt door de coolste booker? Daal af in de kelders van de Brusselse Sint-Gorikshallen en verzamel hopen tips & tricks van Kristof Claes (Goldfox), Jonas Lion (Red Bull Elektropedia), Joris Vaes (Tangram Records, LoadStone Management), Marianne Cattoir (Kurious, Catwar & Lilihell), en Cellini.

Het volledige Talks.-programma en de gratis (!) ticketregistratie vind je hier.

3. Gear & Synth Fair (LSD — 12:00 – 20:00)

Heb je een onstilbare honger naar nieuwe gear, de laatste software en de vetste snufjes? Gedurende het hele weekend kun je terecht op de Gear & Synth Fair aka het walhalla voor gear-freaks.

Meer info: Turnlab x Listen!: Gear & Synth Fair

4. Independent Label Market (LSD — 12:00 – 20:00)

Independent Label Market – dé platenbeurs voor fijnproevers – bezet het hele weekend lang de prachtige balkons van de Sint-Gorikshallen. Ontdek de nieuwste muziek, ontmoet de artiesten en label honcho’s of prijs jezelf ontzettend gelukkig na het vinden van die ene special edition, collectors item of test pressing. Let the digging begin!

5. Boiler Room (Hortagalerij —21:00 – 04:00)

Listen! Festival, dat is ook clubben tot in de vroege uurtjes! Duik de nacht in en zak af naar de Hortagalerij vlak aan Brussel Centraal. Naast sets van absolute wereldtoppers als Motor City Drum Ensemble, Palms Trax, Jamie Tiller en onze Belgische trots Nosedrip (STROOM) zal het gevierde Londense livestream concept Boiler Room een eigen stage hosten.

Info en tickets voor de Hortagalerij.

6. Rebel Up Global Sounds Night (VK Concerts — 19:30 – 01:00)

Het Brusselse collectief Rebel Up verspreidt al meer dan 10 jaar sounds from the global underground. Op zaterdagavond palmen ze de befaamde concertzaal VK Concerts in hartje Molenbeek in met een absolute topaffiche. Verwacht je aan een reis rond de wereld met enkele van België’s beste live acts en dj’s van het moment: AMMAR 808 عمّار , Susobrino en GAN GAH.

Info en tickets via het Facebook-event.

7. BXL quoi !

Ja, dit is een ode aan Brussel. Onze noorderburen zeggen wel eens smalend dat Zuid-Europa in Brussel begint. Wel, wij zien dit als een compliment. Brussel is een prachtige kosmopolitische stad die helemaal tot bloei komt in de lente. Zak je af naar Listen! Sound District? Trek dan zeker ook de stad in, zet je op een terras in de zon, bestel een Zinnebir, een droge saucisse en geniet. As g’et mo wet!