Telex-Noorderslag-FB

Na 34 jaar opnieuw een Vlaams-Nederlandse focus op Noorderslag

Van 15 tot 18 januari 2020 vindt de 34ste editie plaats van Eurosonic Noorderslag, één van de belangrijkste showcasefestivals & muziekconferenties van Europa. Ook dit jaar zakken meer dan 4.000 professionals en 40.000 muziekliefhebbers naar Groningen af. Maar wie weet nog dat de allereerste editie van Noorderslag, in 1986, eigenlijk ontstond als een muziekwedstrijd tussen Belgische en Nederlandse bands?

Om die roots in ere te herstellen – en ook wel omdat Nederlandstalige muziek vandaag opnieuw ontzettend relevant is – organiseert Dutch Music Export in samenwerking met Poppunt tijdens Noorderslag een programma dat speciaal in het teken staat van de muzikale uitwisseling tussen Vlaanderen en Nederland

Hoe langer, hoe meer was ‘de zaterdag’ van ESNS een hoofdzakelijk Nederlandse aangelegenheid geworden. Maar dit jaar slaan we dus opnieuw de handen in elkaar met onze noorderburen. Het programma op 18 januari ziet er als volgt uit:

Het is opvallend hoeveel Nederlandstalige acts er dit jaar op de officiële affiche van Eurosonic Noorderslag staan te pronken: Ashafar, Brihang, De Ambassade, Eefje De Visser, Eva van Manen, Fulco, Geike, Goldband, Gotu Jim, Het Gezelschap, Het Zesde Metaal, Joost, LIONSTORM, Meetsysteem, Mensa, MEROL, Roxeanne Hazes, Ruben Annink, Snelle, Tabitha, Vic Willems, Wies, Willie Wartaal en Zwangere Guy.

En sowieso is Nederland voor Vlaamse acts vaak een eerste logische stap richting het buitenland, en omgekeerd. Maar op welke manier zitten de scenes in elkaar? En wat zijn juist de verschillen en de overeenkomsten tussen de Vlaamse en Nederlandse muziekmarkt? We ontdekken het graag samen met jullie op zaterdag 18 januari in Groningen.

Meer informatie

Nico Kennes – esns.nl – facebook