Telex-Muziekverkoop-PPbe

2019 kanteljaar voor muziekverkoop in België

Goed nieuws! In het halfjaarlijks rapport van de Belgian Entertainment Association (BEA) lezen we dat de muziekverkoop in België aanzienlijk gestegen is tegenover dezelfde periode vorig jaar. In totaal werd binnen de muziekindustrie 29 miljoen euro omzet gedraaid, goed voor een stijging van 10%.

Dit is vooral te wijten aan de zeer snel groeiende streaming markt in ons land. Met een groei van 35% en een omzet van 18 miljoen euro zet de trend zich stevig voort. Tel daar nog downloads (goed voor 2,6 miljoen euro) bij en je krijgt een digitale markt die goed is voor 71% van de totale omzet in de muziekverkoop.

De fysieke verkoop is natuurlijk de dupe van de gigantische opkomst van streaming in ons land. De CD verkoop blijft sterk dalen, dit keer met 23% tegenover vorig jaar. Bij vinyl zien we dan weer een lichte stijging van 3%, een trend die zich al enkele jaren voordoet. Samen zijn ze nog goed voor een kleine 8 miljoen euro omzet.

BEA Music ziet 2019 dan ook als een kanteljaar voor de muziekverkoop. Lees hier hun volledige rapport en bijbehorende schema’s.