20 jaar Kinky Star

Een 10-daagse viering over alles wat je je hierover (niet) herinnert.

Muziekcentrum Kinky Star bestaat in 2017 twintig jaar. Om deze verjaardag te vieren, halen ze van donderdag 13 april 2017 tot en met zaterdag 22 april 2017 ​de alom bekende succesformule van de Gentse Feesten vroegtijdig uit haar winterslaap: tien dagen lang drie concerten per avond. Het programma is een bloemlezing van wat de afgelopen twintig jaar op het podium stond. 

Kinky Star groeide in deze periode uit tot een jeugd- en muziekcentrum dat bekend is tot ver buiten de landsgrenzen. Hun podium op de beruchte Vlasmarkt mag dan wel kleiner zijn dan de gemiddelde Vlaamse koterij, spelen in Kinky Star wordt beschouwd als een ‘rite de passage’ voor elke beginnende band. Het mag dan ook niet verbazen dat zowat 75% van je dagelijkse portie muziek op de radio afkomstig is van een band die één keer of meer in Kinky Star op de planken stond, zoals bijvoorbeeld Evil Superstars, ‘t Hof Van Commerce, Gorki, Das Pop (toen nog als “Cabbage”), Kapitan Korsakov, Black Box Revelation, Soldier’s Heart, SX, Brutus en vele anderen. Zo staan er jaarlijks meer dan driehonderd bekende en minder bekende namen uit uiteenlopende alternatieve en underground genres op de affiche.

Kinky Star blijft zichzelf heruitvinden en vernieuwen. Naast de reguliere concertwerking wordt er ook ingezet op het ondersteunen van kunstenaars en jonge muzikanten met projecten zoals K met de Kunst van Kinky en JonGeduld. Dat deze ondersteuning vruchten afwerpt, bewezen Uberdope, Milo Meskens, Coely en Compact Disk Dummies, die deelnamen aan het JonGeduld traject.
Als kloppend hart van de Gentse Underground willen we de grote namen van morgen vandaag al programmeren.” – Sanne Werkers, medewerker JonGeduld.

Kinky Star kiest er bewust voor om alle optredens gratis aan te bieden zodat muziekmakers en -smakers elkaar op een laagdrempelige manier kunnen ontmoeten. Dankzij de meer dan honderd vrijwilligers die, volgens de D.I.Y. filosofie, volledig kosteloos hun schouders zetten onder elk concert, kan de club al twintig jaar het hoofd boven water houden in het stormachtige muzieklandschap.

Met meer dan driehonderd gratis concerten per jaar houdt Kinky Star er een uniek concept op na en dat levert heel wat memorabele momenten op. Wat herinner jij nog van je passage in Kinky Star? De beste moshpit van je leven gehad of jouw eerste lief binnengedraaid aan de toog? Deel het  via 20jaar@kinkystar.com.
Kom zeker langs om uw geheugen op te frissen tijdens de tiendaagse verjaardagsviering van 20 jaar Kinky Star van donderdag 13 april 2017 tot en met zaterdag 22 april 2017, ​met jouw favoriete band van gisteren en jouw nieuwe muzikale helden van morgen!

Meer info via de site, of op facebook