Popthesisprijs 2019

Win € 500 met je masterscriptie of € 250 met je bachelorscriptie!

Inschrijven voor de volgende editie van de Popthesisprijs kan vanaf nu.

Veertien jaar. Zo lang organiseert Poppunt al de Popthesisprijs. Ook in 2019 reiken we opnieuw een award uit voor de beste bachelor- of masterscriptie over (pop)muziek of het muziekveld. Het doel is nog altijd hetzelfde: onderzoek naar (pop)muziek en de (pop)muzieksector stimuleren. We willen de resultaten van al dat harde werk zichtbaar maken voor studenten en onderzoekers die een onderwerp verder willen uitdiepen, maar ook voor de brede muzieksector en de verschillende overheden. Zo werken we allemaal samen aan een beter muzieklandschap in Vlaanderen.

Schrijf je tijdens het academiejaar 2018-2019 een bachelor- of masterscriptie over (pop)muziek of het (pop)muziekveld aan een Vlaamse hogeschool of universiteit, dan komt die in aanmerking voor de Popthesisprijs 2019. Het concrete onderwerp doet er eigenlijk niet toe: of je nu vanuit een juridische, communicatieve, economische, wetenschappelijke,… achtergrond schrijft, alles kan. Lees voor de zekerheid ook het volledige reglement eens door. De beste popthesis wint € 500 (master) of € 250 (bachelor), en eeuwige roem natuurlijk.

De oogst van alle edities bundelen we netjes in onze bibliotheek, waar iedereen de ingezonden scripties kan raadplegen of downloaden. Na 13 edities zit die trouwens al aardig vol: je vindt er maar liefst 400 scripties in terug, gaande van een beschrijving van genderrelaties in hiphop, over een economische analyse van collectieve beheersvennootschappen in de EU, tot een onderzoek naar de muzikale behoeften en het zelfbeeld van leerkrachten in het DKO. De winnende scriptie(s) lichten we uit op de Muzikale Terzake, onze jaarlijkse studienamiddag in de AB Club.