Tips & tricks zang: Niek Tournois

Metalzang zonder kleer- en stembandscheuren

Ongeacht welk genre je speelt, als zanger sta je onvermijdelijk in de spotlights en wordt er van je verwacht dat je je publiek kan entertainen. De juiste noten halen is daarbij natuurlijk het belangrijkste, maar ook het juiste gevoel overbrengen, mag je niet uit het oog verliezen. Frontman zijn is niet altijd een eenvoudige opgave… We trokken naar de repetitieruimte van Spoil Engine met onze vragen.

Niek Tournois - Metalzang 1

Niek Tournois - Metalzang 1

Niek Tournois - Metalzang 2

Niek Tournois - Metalzang 2

Niek Tournois - Metalzang 3

Niek Tournois - Metalzang 3

Niek Tournois - Metalzang 4

Niek Tournois - Metalzang 4

Niek Tournois is de sympathieke Nederlander die al jaren de band voorziet van de nodige vocals. Daarnaast is hij ook actief bij Strych.Nine en Sonder. Hij kan verschillende stijlen aan, van grunten over screamen tot “normaal” zingen. Dat hij dat goed doet, blijkt uit het parcours dat Spoil Engine de voorbije jaren aflegde: drie succesvolle full albums, passages op zowel mainstream als metalfestivals, in 2009 de eerste Belgische band in meer dan 20 jaar die kon tekenen bij het beroemde Roadrunner Records, enzovoort.

In deze video’s heeft Niek het over opwarmingsoefeningen, verschillende soorten metalzang en de juiste techniek, aandachtspunten voor een degelijke liveshow en klanktechnieken die je live en in de studio op de zang kan toepassen.


  Lees ook het interview met Niek Tournois (Poppunt Magazine 57)
Heb je vragen of opmerkingen bij deze pagina?
Popadvies op maat
Vind je hier toch niet het antwoord op jouw vraag? Poppunt geeft ook persoonlijk advies.
   popadvies@poppunt.be       Bel 02 504 99 00       Maak een afspraak