Tips & tricks DJ: Spacid

Haal het maximum uit de meest gebruikte dj-gear

In een ver verleden stond Spacid ooit op buurtfeestjes en trouwfeesten. Sindsdien kan hij echter de grootste clubs en events in België op zijn conto schrijven, waaronder Dance Valley, Ten Days, Beats of Love, Body to Body …

Spacid - Technics pitching

Spacid - Technics pitching

Spacid - Mixer effects

Spacid - Mixer effects

Spacid is vaste gast bij Kozzmozz en trekt regelmatig de grens over naar Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Polen en Malta. En om er enkele van de leukste namen uit te halen: daar zaten ook clubs als House of God en Doornroosje tussen.

Technics pitching

Net te weinig pitch op je platenspeler om tracks synchroon te kunnen afspelen: it’s a bitch! Ofwel koos je twee tracks die niet te mixen vallen, ofwel staat de maximumpitch van je platenspeler te laag.
Kozzmozz-resident Spacid gaat met een schroevendraaier een Technics-platenspeler te lijf en toont hoe je met een beetje sleutelen een nog betere pitch-range krijgt.

Deze tip is enkel bedoeld om aan te tonen wat de snelste en meest voorkomende manier is om de positieve pitchrange van je Technics aan te passen. Dit is niet de officiële manier zoals omschreven in de Technics handleiding, waarvoor men de achterkant van de technics moet openmaken. Indien slecht toegepast kan je je platenspeler om zeep helpen, pas dus goed op! Poppunt & Spacid zijn niet verantwoordelijk voor eventuele schade.

Mixer effects

Op de DJM-800 van Pioneer vind je phasers, delay, reverb, bitcrusher, filters, etc. Hoe klinkt welk effect, en hoe kan je ze gebruiken? Spacid geef je een overzicht.

Dit filmpje is bedoeld voor beginnende dj’s die een snel overzicht willen hebben over de effecten van het meest voorkomende mengpaneel. Spacid heeft het bvb. over 4 filters, maar in werkelijkheid gaat het om 4 harmonische effecten waarvan 2 filters. Voor de correcte technische informatie surf je best even naar de officiële website van Pioneer.
Heb je vragen of opmerkingen bij deze pagina?
Popadvies op maat
Vind je hier toch niet het antwoord op jouw vraag? Poppunt geeft ook persoonlijk advies.
   popadvies@poppunt.be       Bel 02 504 99 00       Maak een afspraak