Contacteer ons voor persoonlijk advies

Antwoorden geven op de vragen waar je mee zit, da’s onze job. Van je eerste stappen als muzikant of dj tot het nalezen van je platencontract: we staan je bij over de hele lijn. Altijd welkom!

popadvies @poppunt.be

Vermeld best ook je telefoonnummer zodat we je kunnen bellen.

Bel 02 504 99 00

Voor complexere vragen, die je niet zomaar snel op mail zet.

Maak een afspraak

Voor een persoonlijk adviesgesprek
Bloemenstraat 32, 1000 Brussel

Woorden & daden

Kom je met een concrete vraag, dan krijg je een concreet antwoord. Wil je onze mening over je ideeën of plannen, dan geven we die. Onze popadviseurs kicken niet op theorie: we leggen je in een glasheldere taal de regels van het spel uit, maar vertalen die meteen ook naar jouw praktijk. Zo kan je onmiddellijk aan de slag met de juiste informatie en loop je niet verloren in de muzikale jungle.

We ontwarren een paar knopen, tonen je de juiste richting en begeleiden je waar nodig. Je kan op ons een beroep doen zo vaak als je zelf wil: onze service is helemaal gratis. Let wel: popadvies is niet hetzelfde als management. Het is aan jou om met onze ondersteuning en informatie de koe bij de horens te vatten en verder aan de weg te timmeren.

Onze bedoeling is eenvoudig: juiste en begrijpbare informatie bieden die je weer een stap dichter bij je doel brengt.

“Vorig jaar ben ik een muzikale revolutie gestart, maar de muziekwereld zit vol onzekerheden. Poppunt loodst je door de wildernis, maar revolutionaire tracks moet je nog steeds zelf maken.”

“Bij poppunt krijg je eindelijk een zicht in het kluwen van wetgeving rond muziek en geven ze een antwoord op eender welke vraag waarmee je zit in verband met het muziekwereldje. Bovendien zijn de gummybeertjes en koffie heel lekker en ontspannend, de mensen vriendelijk én je mag zelf je naam op de – straks werelberoemde – Poppunt-paal zetten. Toppie!”

“Poppunt heeft me advies op maat gegeven over publishingcontracten. Er is geen andere organisatie die zo’n dingen gratis doet met volle goesting.”

“Kleine keuken, grootse ideeën. De zakelijke stam in uw creative boom, dat is Poppunt.”

“N.a.v. een contract voor een compositieopdracht kreeg ik bij Poppunt een glasheldere waterdichte uitleg en persoonlijk advies over (auteurs)rechten en publishing. Alles op een kosteloze, efficiënte en hulpvaardige manier.”

Lydia Vandam • Silver Junkie

“Poppunt vertelde ons alles wat we moesten weten over het oprichten en onderhouden van een vzw. Dankzij Poppunt zullen we nog jaren in vrijheid leven zonder vervolgd te worden voor fiscale fraude. Daarnaast hebben ze echt lekkere koffie!”

“’t Was een dilemma / Al dan niet een vzw / Poppunt saves the day.”

Frédéric Huybrechts • The Subtitles

“Poppunt kent zijn Pappenheimers: is het voor informatie, advies, het vinden van andere muzikanten of speelkansen, het organiseren van events ... Poppunt doet het en doet het vanuit de praktijk, met beide voeten stevig in de klei van het Vlaamse muzikantenlandschap. Om die reden sta ik geregeld aan hun deur... en ze laten me nog steeds binnen.”

Toon Vanotterdijk • Six Hands